Gemeente Voorschoten

Voorschoten op naar een duurzaam parkeerbeleid
Uitgebracht op: maandag 1 oktober 2007

Bijna een jaar geleden stemde de gemeenteraad in met het Plan van Aanpak voor het (interactief) ontwikkelen van een parkeerbeleid voor het centrumgebied van Voorschoten. De uitvoering van dit plan, resulteerde in een concept-parkeernota. De raad gaf deze nota op 5 juli vrij voor de inspraak. De inspraaktermijn is inmiddels verstreken (15 september). De gemeente werkt nu aan de volgende stappen van het proces om tot een definitief parkeerbeleid te komen.

Naast het parkeren van autos, komt het stallen van fietsen aan de orde in deze beleidsnota. Immers, de fiets spaart ruimte, energiebronnen en schone lucht, én is bovendien essentieel voor een goede bereikbaarheid van het centrum.

In verband met de zomer hadden belanghebbenden een langere periode dan gebruikelijk om te reageren (tien weken in plaats van zes). Aan het begin en eind van de inspraaktermijn organiseerde de gemeente een informatie-/ inspraakavond. Op 12 juli in Gouden Leeuw en op 6 september in het Cultureel Centrum. De bezoekers van deze avonden kregen informatie over het concept-parkeerbeleid en konden vragen te stellen of hun zienswijzen kenbaar maken. Beide avonden werden druk bezocht.

Naast de reacties die op 12 juli en 6 september werden gegeven, kreeg de gemeente ook veel zienswijzen per post en e-mail. In totaal zijn er driehonderd zienswijzen binnengekomen. Op dit moment is de gemeente bezig met het verwerken van allel inspraakreacties. De inbrengers van zienswijzen krijgen een Nota van Bevindingen. Daarin kunnen zij lezen wat met hun reactie is gebeurd. Het eventuele gewijzigde voorstel komt vervolgens aan de orde in de gemeenteraad


- einde bericht -