Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Zwembad IJsselmonde weer als nieuw. en meer dan dat!

Op donderdag 27 september werd het nieuwe bad geopend door Eric Gudde en Bram van Hemmen.

Op donderdag 27 september is het nieuwe zwembad feestelijk geopend door Eric Gudde (directeur Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam) en Bram van Hemmen (portefeuillehouder Sport deelgemeente IJsselmonde). Zij werden daarbij geassisteerd door Lisette Teunissen, Nederlands zwemkampioen met een handicap.

De voorgeschiedenis van Zwembad IJsselmonde is droevig. Op de dag dat de eerste paal geslagen werd voor een voorgenomen uitbreiding en renovatie, op 2 december 2005, brandde het complete pand af. Wie nu naar het nieuwe Zwembad IJsselmonde kijkt ziet daar gelukkig niets meer van terug.

In het nieuwe zwembad zitten nu drie compleet nieuwe bassins met beweegbare bodems. Daardoor worden alle doelgroepen bediend. Komen er kinderen voor watergewenning, dan kan het bad zonodig op tien centimeter diepte worden gezet. Maar je kunt er ook waterpoloën en duiken. Daarnaast is in het pand ook het kantoor gevestigd van Sportstimulering van Sport e n Recreatie met hun sport-o-theek. Bij Sportstimulering kunnen bewoners en instellingen sport- en spelmaterialen lenen.

Met de bouw van het zwembad is uiteraard ook rekening gehouden met de toegankelijkheid voor minder validen. Het zwembad op de begane grond is toegankelijk voor mensen met een handicap zoals rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden. De route in het zwembad beschikt zoveel mogelijk over rechte looplijnen. Het zwembad is voorzien van een zogenaamde luie trap en een tillift om mindervalide zwemmers op een comfortabele en veilige manier vanuit d e rolstoel direct in het water te kunnen tillen.

openingstijden zwembad