Gemeente Leeuwarden

a.s.

NLP: Vragen over vergunningverlening Jaarmarkt 30 september a.s.

Bron: NLP (01-10-2007)
Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders zoals bedoeld in artikel 41, eerste lid, van het reglement van orde van de gemeenteraad van Leeuwarden.
In het Huis aan Huis van 25 september en de Leeuwarder Courant van 26 september 2007 mochten wij kennis nemen van het feit dat uw college op 18 september het besluit genomen heeft om goedkeuring te verlenen aan de Leeuwarder Jaarmarkt op zondag 30 september 2007.

Op zich niets mis mee en wij, de NLP, staan uiteraard achter dit besluit. Daar wij echter van mening zijn dat je een jaarmarkt niet van de ene op de andere dag bedenkt en organiseert en er al vroegtijdig een activiteitenkalender voor Leeuwarden wordt opgesteld hebben wij enkele vragen met betrekking tot de procedure die heeft geleid tot dit besluit en de vergunningverlening en de daarbij gehanteerde termijnen. Graag ontvangen wij dan ook antwoord van het college op onderstaande vragen:

- Van welke datum dateert het initiatief tot organisatie van deze Jaarmarkt ?

- Van welke datum dateert de aanvraag voor beoogde vergunning (F15198/07) cq. op welke datum is deze door de gemeente ontvangen ?
- Was het op basis van deze datums niet mogelijk op een vroeger tijdstip tot besluit en publicatie van beoogde vergunning te komen ?

- Om welke reden is een mogelijk te late aanvraag toch door het college in behandeling genomen en welke precedentwerking gaat hier mogelijk van uit ?
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen uw besluit van 18 september en wel tot 6 weken na het nemen van dit besluit.

- Publicatie vindt plaats op 25 resp. 26 sept. betekend dit dat eventuele bezwaarmakers dus slechts 5 weken hebben, daar een volle week ligt tussen besluit en publicatie ?
- Zo ja, zou het dan niet juist zijn om de termijn in te laten gaan "na publicatie van het besluit"?
- Zo nee, waarom niet

- Zo ja, is het college bereid publicaties voor de toekomst tekstueel aan te passen op dit punt?

- Zo nee, waarom niet ?
Publicatie van het besluit vindt plaats 2 dagen voor dat het evenement plaats vindt, eventuele bezwaarschriften zullen dus pas na het evenement in behandeling genomen kunnen worden.
- welke juridische en mogelijk financiële risico's worden hierdoor door de gemeente gelopen?

- Is de gemeente gehouden aan volledige schadevergoeding (bijvoorbeeld verlies winkelnering) in geval van een gegrond bezwaar met aantoonbare financiële schade voor gedupeerde ?
- Is het college het met ons eens dat hier sprake is van een procedureel onjuiste gang van zaken ?
- Zo ja, hoe denkt het college dit in de toekomst te voorkomen ?

- Zo nee, op welke gronden bent u een andere mening toe gedaan ?