Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (1/10)

BERGEN OP ZOOM, 1 oktober 2007

Twee verdachten op heterdaad betrapt op koperdiefstal
ROOSENDAAL: De politie kwam zondagochtend tijdens de surveillance een auto tegen die verdacht geparkeerd stond bij het nieuw te bouwen mortuarium aan de Oude Ettensebaan. De politie zag dat een man de auto in wilde stappen en wegrijden. Dit kon worden voorkomen waarna in de auto een aantal inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. Vervolgens trof de politie 60 meter aan koperen grondkabel aan die bij voornoemd bouwterrein was gestolen door het tweetal. De verdachten, een 27-jarige en een 23-jarige inwoner van St. Willebrord, zijn inverzekering gesteld.

Politie houdt vijf verdachten aan voor bezit harddrugs ROOSENDAAL:Tijdens een drugsactie in het centrum van Roosendaal zag de politie een tweetal autos rijden die zich vreemd gedroegen. Het vermoeden bestond dat er sprake was drugshandel. Bij controle van de voertuigen werd in één van de autos een 500-tal pillen aangetroffen, vermoedelijk XTC en 10 gram softdrugs. De drugs is inbeslaggenomen en alle verdachten, twee 20-jarige en een 23-jarige inwoner van Roosendaal en een 40-jarige en een 34-jarige inwoner van Frankrijk, zijn na verhoor heengezonden.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft bij een 45-jarige inwoner van Bergen op Zoom het rijbewijs ingevorderd. De man werd tijdens een controle onderworpen aan een alcoholtest waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man bleek tijdens de ademanalyse 850 ug/l te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd een rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook een maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Metaal meegenomen bij bedrijfsinbraak
ROOSENDAAL: Bij een bedrijf op de Stepvelden is het afgelopen weekend ingebroken. Bij deze inbraak zijn een drietal containers meegenomen die vol zaten met metaal. Het metaal en de containers hebben een waarde van enkele tienduizenden euros. Aangezien deze inbraak niet ongemerkt gepleegd kan zijn gezien de omvang van de goederen is het mogelijk dat mensen iets hebben gezien. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Auteur: Nicolette Bovenhorst