PGGM


PGGM benoemt raad van commissarissen uitvoeringsorganisatie PGGM heeft een volgende stap genomen in de scheiding van beleid (pensioenfonds) en uitvoering (uitvoeringsorganisatie). Bij de uitvoeringsorganisatie is de raad van commissarissen benoemd die toezicht houdt op de raad van bestuur.

De raad van commissarissen bestaat uit de volgende leden: Herman de Boon (voorzitter), Irene Asscher-Vonk, Age Offringa, Margo Vliegenthart, Lodewijk de Waal en Wim de Weijer.

De benoemde commissarissen vullen elkaar aan met kennis en ervaring op het gebied van toezicht houden, besturen, coöperaties, bankieren, verzekeren, de sector zorg en welzijn en politiek.


· Herman de Boon bekleedt diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies, waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht van ziekenhuis Gelderse Vallei, voorzitter van de Raad van Commissarissen van s Heerenloo groep en bestuurslid van pensioenfonds NEN.


· Irene Asscher-Vonk is hoogleraar Arbeidsrecht en Sociaal Verzekeringsrecht bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij vervult daarnaast verscheidene toezichthoudende functies.


· Age Offringa was jarenlang de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Friesland Bank en vervult nu diverse toezichthoudende functies.


· Margo Vliegenthart is voorzitter van de MBO Raad. Verder is zij lid van de Raad van Advies Zorgautoriteit en lid van de Raad van Toezicht UMC Utrecht.


· Lodewijk de Waal is algemeen directeur van de vereniging Humanitas.


· Wim de Weijer is voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Evean Groep.

De invulling van deze raad van commissarissen is onderdeel van de scheiding van beleid en uitvoering van het pensioenfonds. Door te splitsen kan PGGM voorzien in de behoefte van zijn deelnemers aan overzicht en inzicht in hun inkomenssituatie en aan aanvullende producten. Het pensioenfonds blijft het pensioenbeleid bepalen en is eigenaar van het pensioenvermogen. Naar verwachting is de gesplitste organisatie per 1 januari 2008 operationeel.

PGGM - 1 oktober 2007