Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 1 oktober 2007.

Zaanstreek-Waterland, 01-10-2007 o Met: kenteken gescand, drankrijders en bromfietsen opgevoerd.

Paard en wagen

Westbeemster, zondag 30 september 2007, 15:24 uur.

Een 55-jarige inwoner van Westbeemster is gewond geraakt na een ongeval met zijn paard en wagen. De man reed als menner van een bespannen wagen over de Volgerweg. Zijn echtgenote reed als amazone afzonderlijk mee. Het paard voor de wagen begon rare capriolen uit te halen en de wagen viel om waardoor de man met zijn hoofd op straat belandde. Hij werd met meerdere hoofdwonden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Paard en wagen werden door familie naar huis gebracht.

Kenteken gescand

Broek in Waterland, maandag 1 oktober 2007, 05:57 uur.

Een 56-jarige man uit Middelie is door de politie mee naar het bureau genomen nadat zijn kenteken door een automatisch camerasysteem in de politieauto was gescand en herkend. De apparatuur van de auto gaf aan dat de eigenaar van het gelezen kenteken een onbetaalde boete van bijna 400 euro wegens drankrijden open had staan. De man mocht na het betalen van het bedrag zijn weg vervolgen.

Buren bedreigd

Purmerend, maandag 1 oktober 2007.

Een 56-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn buren. De man zou voor het raam bij de buren zeer dreigende taal hebben geuit. Ook zou hij langdurig op zijn erf hebben staan schreeuwen. De verdachte bleek zeer verward en leefde in een ernstig vervuilde woning. Hij werd ingesloten en er werd hulp voor hem ingeschakeld.

Vernielers aangehouden

Zaandam, zondag 30 september 2007, 23:30 uur.

De politie heeft een 17-jarige Zaandammer en een 19-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachten van vernieling en baldadigheid. Een politieman in vrije tijd had gezien dat de jongemannen op de Prelude en de Musical kapjes van lantaarnpalen verwijderden, de stoppen eruit draaiden en deze stukgooiden. Na verhoor werd het tweetal met een bekeuring en een proces-verbaal heengezonden.

Drankrijders (1)

Purmerend, 30 september 2007

Afgelopen weekeinde heeft de politie op diverse wegen alcoholcontroles gehouden. Van twee drankrijders werd het rijbewijs ingevorderd in verband met het hoge alcoholgehalte. Een 34-jarige vrouw uit Grootebroek reed zaterdagavond rond negen uur in een personenauto over de Grotenhuysweg. De automobiliste had een alcoholgehalte van 1,77. Zaterdagochtend liep op de Mercuriusweg een 29-jarige man uit Purmerend tegen de lamp. Hij had een alcoholgehalte van 1 terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet geldt van 0,2.

Drankrijders (2)

Volendam, 30 september, 19:43 uur

Op de Brugstraat hebben agenten zaterdagavond een 33-jarige man aangehouden. De Volendammer bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol (0,77) verkeerde. Behalve een rijverbod van twee uren kreeg de bestuurder een proces-verbaal.

Drankrijder (3)

Landsmeer, 1 oktober, 01:05 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de IJdoornlaan werd in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige automobilist uit Den Ilp aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 0,8 en kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal. Tijdens de alcoholcontrole werden in totaal 18 bestuurders gecontroleerd.

Klevers

Regio, 29 september 2007

Tijdens onopvallende surveillance op de A7 en A8 hebben (motor)agenten zaterdag negen bestuurders aan de kant gezet. Vijf bestuurders reden te hard en/of waren aan het bumperkleven (hielden te weinig afstand) en vier automobilisten waren (niet handsfree) aan het bellen. De snelheidsoverschrijdingen lagen tussen de 26 en 43 km per uur.

86-jarige man moet rijbewijs inleveren

Zaandam, 30 september 21:08 uur

De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een hoogbejaarde automobilist uit Koog aan de Zaan. Agenten zagen de 86-jarige bestuurder met 23 km per uur over de Heijermansstraat rijden. Tijdens een korte achtervolging, over de rotonde en de Julianaweg, meerderde de bestuurder geen vaart en ook slingerde het voertuig over de weg. Het CBR (Centraal Bureau voor
Rijvaardigheidsbewijzen) zal onderzoek doen naar de rijvaardigheid dan wel de geestelijke en/of lichamelijke geschiktheid van de man.

Bromfietsen opgevoerd

Purmerend, 1 oktober, 07:45-09:30 uur

Op de Waterlandlaan heeft de politie maandagochtend negen bromfietsers (tussen de 16 en 21 jaar) bekeurd omdat zij een opgevoerde bromfiets bestuurden. Tijdens de bcontrole werden verder nog 14 boetes uitgedeeld voor het overschrijden van de geluidsnorm (7x), rijden over het fietspad (2x), niet dragen van de helm, rijden door rood en het niet bij zich hebben van een rijbewijs (3x). In verband met de overschrijding van de geluidsnorm heeft de politie zes voertuigen uit het verkeer genomen. Een technisch onderzoek (geluidsmeting) zal bepalen wat er verder met de bromfietsen moet gebeuren.

Laatst gewijzigd 01-10-2007 14:25 | © Politie Zaanstreek-Waterland |