Gemeente Purmerend

Gemeenteraad ontving 3 gasten


01 oktober 2007

Drie Purmerenders die hadden gereageerd op de oproep in de krant om de raadsvergadering bij te wonen als speciale 'gast in de raad', waren donderdag 27 september 2007 van de partij. Ze werden getrakteerd op een langdurige raadsvergadering. Eén raadslid werd beëdigd, één raadslid nam afscheid, amendementen en moties werden driftig gekopieerd en uitgedeeld, en tien voor elf werd de laatste schorsing aangevraagd.

Eén uur voor aanvang van de vergadering ontvingen Wim Ouborg en Jan Dekker de nieuwsgierige gasten en gaven zij hen een uitleg over het reilen en zeilen van de gemeenteraad. Nadat in grote lijnen werd geschetst hoe de avond zou verlopen, hebben de fractieassistenten van der Weide, Blokzijl en Hegger zich de gehele avond ontfermd over de drie belangstellende heren uit Purmerend.

Na afloop van de raadsvergadering praatte het gezelschap samen met enkele raadsleden nog even na in de fractiekamer van de PvdA. Aan de drie Purmerenders werd de vraag gesteld of hun belangstelling voor de locale politiek nu is toegenomen. Twee van de heren zeiden zeker van plan te zijn om de plaatselijke politiek meer te gaan volgen. Moe maar voldaan gingen ook de gasten tegen middernacht huiswaarts. ''Het was een interessante avond en het was zeker de moeite waard'', vonden ze alledrie.