Verzamelpersbericht politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch, 01-10-2007

Winkeldieven aangehouden

's-Hertogenbosch ­ Maandagmiddag werden bij een winkel aan de Vogelstraat een 39-jarige man uit Rosmalen en een 29-jarige inwoner van St. Michielsgestel aangehouden in verband met diefstal van een aantal messen. De beveiliging betrapte het tweetal toen de jongste man de spullen in zijn zak stak. Zijn compagnon stond op de uitkijk. De twee aangehouden mannen

zijn voor de politie geen onbekenden. Ze zijn allebei ingesloten.

Mannen aangehouden voor belemmeren agenten

's-Hertogenbosch ­ Zondagavond heeft de politie een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch op de Tweede Morgendreef aangehouden omdat hij niet voldeed aan vorderingen van een agent. Politieagenten waren doende iemand anders te bekeuren, toen de man het nodig vond enkele malen opzichtig voor de dienders op de grond te spugen. Nadat hij na meerdere vorderingen weigerde daarmee op te houden en weg te gaan, werd hij aangehouden en ingesloten.

Politie houdt meisjes aan voor openlijke geweldpleging

Boxtel ­ De politie heeft maandagmorgen een 21-jarige inwoonster uit Sint Michielsgestel en een 16-jarige plaatsgenote aangehouden voor bedreiging en openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht op vrijdagmiddag 14 september jl. aan de Europalaan een 15-jarige inwoonster uit Boxtel van haar fiets te hebben getrapt, te hebben geslagen en te hebben bedreigd. Vermoedelijke reden van de mishandeling zou zijn dat het slachtoffer de vriendschap had verbroken met de oudste verdachte. Beide dames zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt man met hennep aan

Boxtel ­ De politie heeft zondagmiddag aan de Berkengaard in Boxtel een 27-jarige Bosschenaar aangehouden met sofdrugs. De man haalde net een zak met hennep uit de kofferbak van zijn auto. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden in auto met valse kentekenplaten

Vught ­ Een 18-jarige inwoner van Vught is in de nacht van zondag op maandag op de Aert Heijmlaan aangehouden in een auto met valse kentekenplaten. De auto bleek in Duitsland geregistreerd, maar was voorzien van Nederlandse kentekenplaten. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en had ook geen ander legitimatiebewijs op zak. De auto is voor verder onderzoek uit het verkeer genomen. In de kofferbak troffen agenten een televisie aan waarvan de herkomst wordt onderzocht. De man is ingesloten.

Duo aangehouden in verband met fietsdiefstal

Uden ­ Mede door het doortastend handelen van een oplettende getuige, kon de politie zondagmiddag een 28-jarige vrouw en een 43-jarige man aanhouden voor fietsdiefstal. Beide verdachten zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een getuige maakte foto's van de verdachten terwijl ze in de Marktstraat een fiets stalen. Agenten herkenden op de foto's twee goede bekenden van de politie en wist ze snel aan te houden. De gestolen fiets kon bij de eigenaar worden terug bezorgd. Ook een tweede gestolen fiets werd terug gevonden. Deze was ook vanaf die straat weggenomen. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Politie houdt Ossenaar aan voor vernieling

Uden ­ De politie heeft zondagavond op de Sieberg in Uden een 23-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling. De man had ruzie met iemand en gooide in een boze dronken bui een bierfles weg die door de ruit van een auto ging. Een 29-jarige Ossenaar bemoeide zich met de aanhouding en is eveneens aangehouden voor het beletten/belemmeren van de aanhouding. Hij bleek veel gedronken te hebben en had nog 14 dagen gevangenisstraf open staan. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

Bosschenaar aangehouden voor bedrijfsinbraak

Oss ­ Een 23-jarige Bosschenaar is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Angelenweg omdat hij trachtte met twee maten in te breken in een bedrijf. De verdachte kon na een melding van de bedrijfsbeveiliging worden aangehouden. In zijn auto trof de politie inbrekerswerktuig aan. De twee andere verdachten wisten te ontkomen. Naar hun identiteit wordt onderzoek gedaan. De aangehouden man werd in verzekering gesteld.

Man aangehouden na inbraak in gemeentehuis

Oss ­ De politie heeft maandagochtend een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij had ingebroken in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan. De man had zich de toegang verschaft door een ruit te vernielen. Hij werd binnen slapend aangetroffen. Men ontdekte dat diverse goederen waren gestolen, waaronder gereedschap. De politie onderzoekt of deze man daarvoor verantwoordelijk is. De man zelf verklaarde alleen een slaapplaats te hebben gezocht. Een deel van het Osse gemeentehuis wordt momenteel gerenoveerd. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan voor openstaand vonnis

Oss ­ De politie heeft zondagavond bij een routinecontrole van een auto op de Boterstraat in Oss een 26-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor nog openstaande boetes. De man zat met twee anderen in het voertuig en probeerde zich achter een capuchon te verbergen. Bij controle bleek dat hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich had. Hij is aangehouden en bleek nog twee vonnissen van in het totaal 89 dagen open te hebben staan. Hij is ingesloten.

Politie houdt man aan met honkbalknuppel

Oss ­ De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij een routinecontrole van een auto op de Van Obdamstraat in Oss een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor wapenbezit. Bij nadere controle bleek de man een honkbalknuppel in zijn auto te hebben liggen. Hij is aangehouden en de knuppel is inbeslaggenomen. Na verhoor is hij heengezonden.