Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (1/10)

BREDA, 1 oktober 2007

Drie arrestaties na vechtpartij in Scheldestraat

BREDA: Een ruzie tussen passagiers tijdens een rit in een taxibusje is gisteravond op de Scheldestraat geëscaleerd in een vechtpartij waarbij onder meer met een honkbalknuppel werd geslagen. Het tumult trok veel publiek. De agenten moesten ter plaatse een linie vormen om de rust te herstellen. De politie arresteerde een 48-jarige Bredanaar en twee zonen van hem van 18 en 26 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding dat op de Scheldestraat onenigheid zou zijn, daarbij zou met een knuppel geslagen worden. Ter plaatse zagen de agenten dat er veel mensen op straat waren. Zij zagen bovendien dat een man die op straat stond slaande bewegingen maakte in de richting van de man in de deuropening. Op hetzelfde moment werd een vrouw die uit dat pand kwam aangevallen door een andere man. Diverse mensen probeerden vervolgens dat pand binnen te gaan. De agenten voorkwamen dit door een linie te vormen. Nadat ook de hondengeleiders ter plaatse kwamen, stabiliseerde de situatie.

Uit het eerste onderzoek ter plaatse bleek dat de aanleiding tot het tumult kennelijk ontstaan was tijdens een taxirit. In een taxibusje zaten een echtpaar uit het Westeinde samen met een 48-jarige Bredanaar, zijn twee zonen en de vrouw van de 48-jarige Bredanaar en de vrouw van een van diens zonen. Tussen deze twee groepen was in het busje ruzie ontstaan. Dit werd op de Scheldestraat voortgezet waarbij gevochten werd en met een knuppel gedreigd en geslagen is. Een 50-jarige Bredanaar werd daarbij tegen de zijkant van zijn hoofd geslagen. De politie verrichtte drie arrestaties bij het ziekenhuis aan de Molengracht. Daar werd de 48-jarige verdachte behandeld aan een verwonding toegebracht door een politiehond, die ingezet werd toen hij niet voldeed aan een vordering. Ook een van zijn zonen werd aan een verwonding behandeld, opgelopen tijdens de vechtpartij. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident

Zwerver maakt schoonmaakster aan

BREDA: Een 39-jarige zwerver heeft vanmorgen vroeg een schoonmaakster in een kantoorpand aan de Tramsingel flink aan het schrikken gemaakt. De werkster ging het gebouw van een Arbo dienst binnen en trof daar in de WC ruimte een zwerver aan die daar kennelijk lag te slapen. De vrouw schrok daar erg van en liep direct naar boven waar ze haar baas belde. Ze bleef boven wachten totdat de politie arriveerde en gooide sleutels van het pand toen naar beneden. De agenten hebben de zwerver aangehouden. Hij bleek geslapen te hebben in een gedeelte van het kantoor dat kennelijk niet meer in gebruik was. Er bleken ook anderen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt te hebben. Er was geen sprake van een inbraak. De man is omstreeks 05.30 uur in vrijheid gesteld.

Twee arrestaties na straatroof

BREDA: De politie heeft zondagmiddag in zijn woning in Breda Noord een 35-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het stelen van een mobiele telefoon. Het incident vond plaats de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september 2007 omstreeks 03.30 uur op de Vismarktstraat.

De verdachte werd dezelfde nacht al samen met een 18-jarige Bredanaar in het uitgaanscentrum voor deze zaak aangehouden. De 35-jarige verdachte werd echter weer in vrijheid gesteld vanwege gebrek aan bewijs. Het bekijken van de camerabeelden leverde echter nieuw bewijs op waarna hij met toestemming van de officier van justitie opnieuw werd aangehouden. Een 23-jarige vrouw uit Made werd die nacht het slachtoffer van twee straatrovers. Zij werd op de grond geduwd en van haar GSM-telefoon beroofd. De 35-jarige Bredanaar wordt voorgeleid aan de rechter-commisaris, de andere verdachte is vanmiddag in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak en inbraak in kinderdagverblijf

ETTEN-LEUR: Vanmorgen hebben de bewoners van een pand aan de Beiaard een inbraak ontdekt. Daarbij werden onder meer de autosleutels buit gemaakt, waarna het voertuig werd gestolen. De inbrekers hebben zich de toegang verschaft door een klepraampje van de keuken te forceren. Hierna heeft men een draaiboompje van een raam kunnen openen. De dieven hebben onder meer een tas en een fles sterke drank gestolen. Ook vonden ze de autosleutels tijdens hun zoektocht door de woning. Uit de garage is vervolgens de auto gestolen. Het betreft een Fiat Punto met het kenteken 55-TT-FB. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd. Er wordt een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld.

BREDA: Bij een inbraak in een kinderdagverblijf aan de Muizenberglaan hebben dieven vanuit de kantoorruimte een computer buit gemaakt. De inbrekers hebben met vermoedelijk een breekijzer een kozijn ontwricht. Er is een aangifte opgenomen

Auteur: Willem van Hooijdonk