Politie Gelderland-Midden

Bewakingsbeelden overval Koningstraat in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 1-10-2007 16:27:12

Arnhem - Dinsdag 2 oktober besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan een overval op een boekhandel in de Koningstraat in Arnhem. De overval vond plaats in de vroege ochtend van donderdag 30 augustus.

Die bewuste donderdagochtend 30 augustus omstreeks 09.00 uur bedreigden twee vermomde mannen een medewerkster in de winkel met een vuurwapen. De mannen eisen geld waarna de medewerkster onder bedreiging geld en cadeaubonnen geeft. De mannen vluchten via de achteruitgang en vertrekken vermoedelijk per fiets richting Airborneplein.

Camerabeelden
De politie is direct een onderzoek gestart, zo zijn bijvoorbeeld de opnames die gemaakt zijn door de bewakingscamera's in de omgeving onderzocht. Deze beelden worden in de uitzending getoond. Het signalement van de daders is als volgt:

-Dader 1 heeft een lichtgetinte huidskleur, is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer
1.70-1.75 meter lang, bruine ogen en een normaal postuur. Hij droeg ten tijde van de overval vermoedelijk een zogenaamde `Arafatsjaal' om zijn hoofd, en een kort grijs jack, hij sprak Nederlands, maar wel met een bepaald accent. Verder reed hij vermoedelijk op een heren sportfiets. Deze dader had een grijs/zwart vuurwapen bij zich.
-Dader 2 heeft mogelijk een iets donkerdere huidskleur dan dader 1, ongeveer van dezelfde leeftijd, is iets langer, zo'n 1.80-1.85 meter, donkerbruine ogen en opvallend dikke lippen, maar dit kan ook zo lijken door de donkerblauwe bivakmuts die hij droeg. Hij droeg een donkerkleurige driekwart jas met een capuchon met lichte bontrand, donkere sportschoenen met witte zolen. Hij reed vermoedelijk op een damesfiets.

Getuigen
De politie vermoedt dat de daders een bewakingscamera hebben afgedekt gedurende de overval. Mogelijk dat zij eerder die nacht voorbereidingswerkzaamheden hebben uitgevoerd door bij de boekenzaak in te breken.

De politie roept uw hulp in bij het oplossen van deze zaak. Als u die nacht of ochtend iets verdachts gezien of gehoord heeft in de omgeving van de boekhandel aan de Koningsstraat, bel dan met de (gratis) opsporings tiplijn 0800-6070. Anoniem reageren kan ook via Bel M 0800-7000.

Opsporing Verzocht: Dinsdag 2 oktober 21:50 tot 22:40 uur, Ned. 1.

Voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie district Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026-3524315

---