Gemeente Nijmegen

Vijf ontwerpen voor nieuwbouw Doornroosje


01/10/2007

Vijf marktpartijen zijn geselecteerd voor het maken van een voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw van Doornroosje op de locatie van het voormalige TPG gebouw bij het Centraal Station. Naast ruimte voor Doornroosje moeten er ook minimaal 150 studentenwoningen voor de SSHN komen en ongeveer 150 vrije sector koopappartementen. In het voorjaar van 2008 wordt uit de vijf ontwerpen de beste gekozen. De bouw start op z'n vroegst in 2009. De oplevering is naar verwachting in 2011.

De gemeente, de SSHN en Doornroosje hebben de partijen gezamenlijk geselecteerd op basis van eerder gerealiseerde projecten, kennis en ervaring. De vijf partijen die aan de slag gaan met een ontwerp zijn Dura Vermeer & Kraaijvanger Urbis, Bam/Johan Matser & AGS/Jo Crepain, Heijmans/Proper Stok & UN Studio, Rabo/Bouwfonds & MVDRV/Klunder Architecten en Van Straten & diederendirrix.

Het nieuwe poppodium moet een kleine zaal krijgen met 400 staanplaatsen en een grote zaal met 1100 staanplaatsen. Met de bouw van 150 studentenwoningen wordt wat gedaan aan het structurele tekort aan studentenwoningen. De koopwoningen worden door de ontwikkelaar voor eigen rekening en risico ontwikkeld. Tot slot moeten er parkeerplaatsen komen ten behoeve van alle nieuwe functies.