Gemeente Eindhoven


1 oktober 2007

Collegebesluiten

De belangrijkste openbare besluiten uit de vergadering van B&W van dinsdag 25 september.

Voorstel tot realisatie van een time-out voorziening voor kwetsbare kinderen

Het college heeft besloten mee te werken aan een pilot ter realisering van een time-out voorziening. Het doel van de voorziening is om de problematiek van kwetsbare kinderen die opgroeien in een problematische gezinssituatie hanteerbaar te maken. Een time-out voorziening wordt gezien als een welkome aanvulling op bestaande voorzieningen. Voor de pilot wordt in totaal een bedrag van â¬
100.000,- beschikbaar gesteld.

Visie ontwikkeling A2-zone afgerond

De A2-zone rond Eindhoven wordt (her)ingericht tot een Brainport-etalage. De plannen hiertoe zijn vervat in het rapport âDe geniale Brainport-locaties, integrale gebiedsontwikkeling A2-zone regio Eindhovenâ dat onlangs is afgerond. Voldoende âgroenâ en uitstekende bereikbaarheid zijn een paar belangrijke doelen die in deze visie worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld door aansluiting bij het Groene Woud en het inzetten van verschillende vormen van transport. Daar waar de A2 in de toekomst kruist met de HOV (vijf keer) en het spoor (een keer), zullen toplocaties ontstaan die optimaal bereikbaar zijn.

Het plan onderscheidt zes zones: T-Best (het gebied tussen de A2, de A58, de Eindhovenseweg/Boschdijk en het Wilhelminakanaal), Ekkersrijt, BeA2 (tussen Beatrixkanaal en de A2), I-park (het gebied tussen de A2 en Noord-Brabantlaan), De Hurk/De Run en tot slot de t/Campus (zone ten zuiden van de A2, tegenover de High Tech Campus). Op sommige plaatsen zal bebouwing domineren, andere plaatsen krijgen een overwegend groen karakter. Over het gehele gebied zullen themaâs licht en kunst de identiteit van Brainport versterken. Er is voorzien in een groot aantal bovenwijkse voorzieningen zoals recreatieve en ecologische verbindingen en HOV-uitbreidingen.

De ontwikkeling van de A2-zone is een coproductie tussen het SRE, de gemeenten Best, Eindhoven, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre en de ministeries van VROM, EZ en V&W. Het plan heeft een doorlooptijd van minstens vijftien jaar. Het is door het Rijk aangemerkt als een project van nationaal belang. Het project wordt voorgedragen voor een subsidie van (waarschijnlijk) maximaal ⬠90 miljoen.