Universiteit Maastricht

1 oktober 2007
Gerard Mols herbenoemd tot rector magnificus UM Tweede termijn, tot januari 2012

Prof. mr. Gerard Mols, sinds 2004 rector magnificus van de Universiteit Maastricht, is herbenoemd op deze functie voor de periode januari 2008 tot januari 2012. De Raad van Toezicht van de UM maakt dat bekend.

Gerard Mols is al sinds 1981 aan de Universiteit Maastricht verbonden, toen hij als een van de eerste wetenschappelijk medewerkers strafrecht begon. In 1988 werd hij benoemd tot hoogleraar Strafrecht en Strafprocesrecht en hij was decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van 1991 tot 1993 en van 1997 tot 2003. In de jaren tachtig was prof. Mols advocaat en procureur in het arrondissement Maastricht; aansluitend werd hij in dit arrondissement benoemd tot rechter-plaatsvervanger. Momenteel is hij raadsheer plaatsvervanger in het Gerechtshof te s'Hertogenbosch.
De rector magnificus is verheugd met zijn herbenoeming. `Vier jaar is te kort om te oogsten wat je hebt gezaaid. En ik maak graag af waar ik aan begonnen ben. Natuurlijk mis ik zelf het doen van onderzoek wel eens, maar in deze functie ben ik ook dagelijks bezig met onderzoek. Met het creëren van een gunstig onderzoeksklimaat om precies te zijn, waar andere onderzoekers van kunnen profiteren.'

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Jeanine Hermans, tel. 043 3885230, e-mail
Jeanine.Hermans@BU.unimaas.nl
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.