Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 01 oktober 2007

Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) over de problemen van de bewoners van de met hekken omringde de Gasperilaan in Kanaleneiland te Utrecht.

1.)
Bent u ermee bekend dat de gemeente Utrecht eind vorige week zonder aankondiging aan de bewoners nieuwe hogere hekken heeft geplaatst rond de seniorenflat aan de de Gasperilaan te Utrecht, waardoor vrije doorgang van de wijkbewoners naar de omliggende voorzieningen blijft afgesloten?

2.)
Realiseert u zich dat de bewoners aan de afgesloten kant van het hek, waaronder veel bejaarden en gehandicapten nu anderhalve kilometer om moeten lopen voor een bezoek aan huisarts, apotheek en winkelcentrum, welke voorzieningen normaliter op slechts enkele tientallen meters van de bewoners verwijderd is? Is het u bekend dat ouderen hierdoor met de de taxi naar de huisarts gaan omdat men slecht ter been is, terwijl men zonder dit hek slechts een paar minuten hoeft te lopen? Wat is uw mening hierover?

3.)
Bent u ermee bekend dat de woningbouwvereniging Mitros wel inmiddels heeft toegezegd een opening in een muur achter de fietsenstalling van de seniorenflat te maken zodat er doorgang is tot de aangrenzende Bernadottelaan, maar dat alleen de bewoners van de seniorenflat hier een sleutel voor krijgen en honderden andere bewoners uit de wijk hier dus geen enkele baat bij hebben?

4.)
Bent u bereid er nog deze week voor te zorgen dat er - conform de breed gedragen wens van de wijkbewoners - een opening in het hek wordt gemaakt die van negen uur in de ochtend tot zes uur `s avonds geopend is en waar alle wijkbewoners gebruik van kunnen maken? Zo neen, waarom niet?

5.)
Wilt u deze vragen gelet op de onmogelijke situatie waar veel bewoners en ouderen en gehandicapten zich ter plekke in bevinden, voor donderdag 4 oktober 12.00 uur beantwoorden?


____________________