Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 01/10

TILBURG, 1 oktober 2007

Politie arresteert Tilburger voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur in de Lanciersstraat een 23 jarige Tilburger aangehouden. De man ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd bij de woning van zijn 29 jarige Tilburgse ex-vriendin. Tijdens een woordenwisseling bij de woning in de binnenstad van Tilburg gooide de man een kinderfietsje door de voorruit. Op het bureau legde de man een bekennende verklaring af.

Minderjarigen aangehouden voor diefstal bromfiets

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 23.00 uur in de Heuvelstraat twee Tilburgse minderjarigen van 14 en 15 jaar aangehouden voor het niet voldoen aan de legitimatieplicht. Agenten controleerden het tweetal nadat ze een een bromfiets gereden hadden zonder verlichting. Tijdens de controle hadden beide jongens geen geldig legitimatiebewijs bij zich. Nadat het tweetal aangehouden was stelde de politie een onderzoek in. Dit onderzoek wees uit dat de bromfiets waarop ze reden van diefstal afkomstig was. Ze hadden de bromfiets eerder die avond meegenomen vanaf de Oude Markt. De eigenaar, een 18 jarige Tilburger, deed aangifte.

Politie haalt automobilist van de weg voor verkeersgevaarlijk rijgedrag

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 20.00 uur een 21 jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. De man onttrok zich aan een verkeerscontrole door met hoge snelheid weg te rijden. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

Agenten wilden gisteravond op de Ringbaan Zuid de 21 jarige bestuurder aanspreken omdat hij op dat moment geen autogordel droeg. Bij het zien van de politie sloeg de verdachte rechts af en reed de Goirleseweg op. Op de Goirleseweg keerde hij zijn auto en reed terug richting Ringbaan Zuid. Met hoge snelheid stak de man de kruising recht door over waarbij hij het rode verkeerslicht negeerde. De verdachte vervolgde met hoge snelheid zijn weg over de Oude Goirleseweg. Het lukte de agenten om de verdachte in de Afrikaanderstraat te laten stoppen en aan te houden.

Tilburgers in verzekering gesteld voor diefstal onderdelen bromfiets

TILBURG De politie heeft gisteravond kort na 19.00 uur op de Gesworenhoekseweg twee Tilburgers van 17 en 19 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van bromfietsonderdelen. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

De 17 jarige Tilburgse aangever zag bij thuiskomst dat zijn bromfiets, die geparkeerd stond in de Milheezestraat diverse onderdelen miste. Diverse jongeren die op dat moment in de nabijheid van de bromfiets stonden, kozen bij het zien van de aangever het hazenpad. De aangever stelde de politie in kennis en zocht in de omgeving naar de daders. Het lukte de agenten na een achtervolging op de Gesworenhoekseweg twee verdachten aan te houden. Het tweetal reed op dat moment op een gestripte bromfiets zonder kentekenplaat.

Tilburger aangehouden voor mishandeling ex-vrouw

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur in een woning in de wijk Groeseind een 39 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn 38 jarige ex-vrouw. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af. Een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de verdachte mondde uit in een conflict waarbij volgens het slachtoffer de verdachte haar bij haar keel greep.

Politie pakt Tilburger op voor vernieling en huisvredebreuk

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 04.30 uur in de Oldenzaalsingel (Kampenhoef) een 38 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een woning en het verbreken van de achterpoort. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, een 44 jarige Tilburgse vrouw, meldde vanmorgen dat haar ex-vriend op dat moment bezig was haar woning met geweld binnen te komen. De vrouw gaf aan dat ze zich met haar kinderen had opgesloten in de badkamer. Gealarmeerde agenten stelden in de woning in de wijk Kampenhoef (Reeshof) een onderzoek in. Het slot van de achterpoort was geforceerd en een ruit van de woning vernield. De verdachte was op dat moment niet meer bij de woning. In de directe omgeving troffen de agenten hem korte tijd later aan. De man werd overgebracht naar het bureau.

Tilburger aangehouden voor diefstal auto

TILBURG DE politie heeft vanmorgen rond 04.30 uur op de Spoorlaan een 22 jarige man uit Berkelland aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 13 juli jl. een auto te hebben ontvreemd vanaf de Banningstraat in Tilburg. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Met het opnemen van een aangifte stelde de politie een onderzoek in naar aanleiding van een diefstal personenauto die tussen 13 juli 19.00 uur en 14 juli 19.15 uur plaats vond in de Banningstraat. De aangever, een 66 jarige Tilburger verklaarde dat de auto geparkeerd stond aan de weg. Het ingestelde onderzoek resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Man gooit vuurwerk naar woning en politieauto

TILBURG De politie heeft vanmorgen, tegen 04.30 uur op de Heuvelring een 23 jarige man afkomstig uit Westerbork aangehouden voor het gooien van vuurwerk. Een oplettende getuige attendeerde de agenten dat de man bewust ontstoken vuurwerk naar een woning aan de Heuvelring gooide. Op het moment dat de agenten de man wilde aanspreken gooide hij vuurwerk naar de politieauto. De man legde op het bureau een ontkennende verklaring af.

Eén op de vier automobilisten rijdt te hard

TILBURG Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam stelden gisteren op de Ringbaan Noord (50 km) een snelheidscontrole in. Van de 953 passanten die het controlepunt passeerden, reden er 245 te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 110 kilometer per uur. Het traject Ringbanen is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen te laten dalen. Deze (snelheids)controles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid. De afgelopen drie jaar vonden op deze locaties meer dan 600 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject.

TILBURG Op de burgemeester Bechtweg (80 km) stelden medewerkers van het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole in. De burgemeester Bechtweg behoort ook tot een van de top tien trajecten waar regelmatig gecontroleerd wordt. Van de 3027 passanten die het controlepunt passeerden, overtraden 322 bestuurders de maximale snelheid

Politie houdt rood lichtcontrole in het kader veilig naar school

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanochtend in het kader veilig naar school een rood licht controle ingesteld op de kruising ringbaan West met de Nassaustraat. De politie schreef in totaal 8 bekeuringen uit waarvan zes voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Politie onderzoekt drie inbraakpogingen in woningen

TILBURG De politie onderzoekt een achttal pogingen tot inbraak in woningen die afgelopen nacht gepleegd zijn in de burgemeester Vonk de Bothstraat. In het merendeel van de gevallen hebben onbekenden getracht via de achterzijde de woningen te betreden. Er werd schade aangericht bij achterdeuren, tuindeuren keuken- en toiletramen. In alle acht de gevallen is het gebleven bij een poging. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Desiree Brabers