Persberichten 01/10 middag

Regio, 01-10-2007

Politie vordert vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijk werd vrijdag 28 september rond 22.45 uur op de Van de Mortelstraat een 23 jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 1090 ug/l.

In Leiden werd zaterdag rond 02.00 uur op het Noordeinde een 32 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden. Hij kwam tot 770 ug/l. Zondag 30 september rond 03.00 uur werd op de Oegstgeesterweg een 27 jarige automobilist aangehouden. Hij was in een bocht de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt en kwam na het raken van een reclamezuil tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man was onder invloed en zijn ademanalyse gaf als uitslag 280 ug/l. Dit in combinatie met de aanrijding was voor de agenten voldoende om het rijbewijs in te vorderen.

In Moordrecht werd zondag 30 september rond 09.05 uur op de Oostpolderweg een 45 jarige automobiliste uit Zoetermeer aangehouden. Zij was met haar auto tegen de Ambachtsbrug gereden. De vrouw verkeerde onder invloed. De uitslag van haar ademanalyse was 900 ug/l.

In Rijnsaterwoude op de Herenweg werd op maandag 1 oktober een beginnend bestuurder aangehouden. Een man van 21 jaar uit Rilland werd gecontroleerd op alcohol. Hij bleek een uitslag te blazen van 175 ug/l. Het rijbewijs van de man was echter al bij een eerdere aanhouding ingevorderd. De man was in mei 2007 betrokken bij een ongeval, ook toen blies hij een te hoge uitslag op het ademanalyseapparaat en werd zijn rijbewijs ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 19 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder.) Het ging hier om de plaatsen Voorhout, Oegstgeest (3x), Leiden (4x), Hazerswoude-Rijndijk, Alphen aan den Rijn (4x), Zevenhuizen, Waddinxveen (2x) en Gouda (3x).

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Voorhout Vernieler van ruit aangehouden Een 19 jarige jongeman uit Voorhout is maandag 1 oktober rond 01.35 uur aangehouden nadat hij op de Herenstraat een ruit van de entreehal van een appartementencomplex had vernield. Mensen die hier getuigen van waren, belden de politie en hielden de jongeman vast. Daarbij bedreigde de jongeman de mensen. Hij was dronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Lisse Aanhouding voor diefstal uit schuur De politie heeft vrijdagavond 28 september een 27 jarige man uit Leiden aangehouden voor diefstal uit een schuur van een woning aan de Prinsessestraat. Rond 22.00 uur ontdekte een bewoonster dat de man in de schuur bezig was om frisdrank te stelen. Toen hij de bewoonster zag ging hij er vandoor. Na een kort onderzoek wist de politie hem alsnog aan te houden. Hij heeft een dagvaarding gekregen om zich op 8 januari 2008 te verantwoorden bij de Politierechter.

Lisse Politie houdt snelheidscontroles De politie heeft maandagochtend 1 oktober op twee plaatsen in Lisse gecontroleerd op de snelheid van automobilisten. Op de Loosterweg Noord waar een snelheidslimiet van 60 km/u geldt werd een automobilist staande gehouden omdat hij 83 km/u reed. Gedurende de controle was dit de enige automobilist die de snelheid overtrad.

Op de Stationsweg werden er twee snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogste snelheid die werd gemeten was 115 km/u (gecorrigeerde snelheid), terwijl je hier maar 60 km/u mag rijden. Het rijbewijs werd van deze automobilist, een 35 jarige Hillegommer, ingevorderd omdat hij de toegestane snelheid met meer dan 50 km/u overtrad.

De politie hoopt met de controles de verkeerveiligheid op de wegen te verbeteren door de gereden snelheid naar beneden te dwingen. De politie zet de controles voort.

Ter Aar Inbraak in woning De politie heeft een aangifte opgenomen van bewoners van de Hazelaarstraat. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 september is er in de woning ingebroken. Via de achterzijde van de woning wisten de inbreker(s) de woning binnen te dringen. De woning werd vervolgens doorzocht op waardevolle spullen, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en vraagt getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien contact op te nemen met de politie van Ter Aar via 0900-8844.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde autos of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Bodegraven Aanrijding motor/ auto De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Terrassonsingel. Op maandag 1 oktober, rond 10.05 uur, vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een automobilist. De automobilist, een 33 jarige man uit Almere, wilde vanaf een parkeerterrein de Terrassonsingel oprijden en zag hierbij de motorrijder over het hoofd. De motorrijder, een 30 jarige man uit Reeuwijk, kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam ten val. Hij is met last van zijn schouder naar het Groene Hart ziekenhuis overgebracht.

--- einde berichten ---