Politie Midden- en West Brabant

Tilburger in het zonnetje gezet

TILBURG, 1 oktober 2007

Tilburger in het zonnetje gezet na daadkrachtig optreden bij tasjesroof

TILBURG 1 oktober: Getuige Ibrahim Il Dada is vrijdag 28 september in het zonnetje gezet bij het opnemen van zijn getuigenverklaring op politiebureau Wilhelminapark. Zaterdagavond 15 september heeft deze getuige daadkrachtig opgetreden nadat een 42-jarige Tilburgse in de Groeseindstraat was bestolen van haar tas en hierbij gewond was geraakt.

De heer Il Dada, een 24-jarige student, hoorde rond half negen op zaterdagavond twee vrouwen gillen en fietste snel naar de Groeseindstraat. Hij zag twee vrouwen waarvan een op de grond lag. Il Dada: Ik begreep dat er een tas was gestolen van de vrouw en ik zag in de Houtstraat een man weg rennen. Ik ben er hard achteraan gefietst. Een paar straten verder stopte ik bij die man en riep hem aan. Ik riep dat ik de door hem gestolen tas terug wilde hebben. Ook heb ik geroepen dat ik de spullen die hij uit de tas had gepakt terug wilde krijgen. Hij zei dat hij niets uit de tas had gepakt. Ook heb ik tegen die man gezegd dat hij zich moest schamen voor datgene dat hij gedaan had en dat die vrouw gewond was geraakt. Hij vertelde dat het niet zijn bedoeling was om die vrouw te verwonden maar dat hij problemen had. Daarna ben ik teruggefietst naar de twee vrouwen om de tas terug te geven. Ik heb nog wel gevraagd of ze iets miste in haar tas. Gelukkig bleek er niets gestolen. De heer Il Dada beschouwt zijn actie als doodnormaal en heeft het uit geloofsovertuiging gedaan.

Politieteam Wilhelminapark heeft de heer Il Dada een bloemetje gegeven voor zijn heldhaftige optreden. Teamchef Arie Endeman: Veel mensen die iets zien gebeuren zijn te geschrokken of te bang om iets te doen. Gelukkig zijn er ook mensen zoals de heer Il Dada die niet alleen hulp zoeken maar ook daadwerkelijk actie ondernemen. Door te praten en zonder geweld heeft hij de tas terug gekregen. Dat is een mooie prestatie en wij willen hem daarvoor bedanken. De politie is nog op zoek naar de dader.

Auteur: Willem van Hooijdonk / Jordie van den Heuvel