Gemeente Bodegraven

Gemeentelijke groendienst behaalt het veiligheidscertificaat VCA**

Dsc01206.1.jpg

De groendienst van de gemeente Bodegraven heeft opnieuw het twee sterren VCA- certificaat behaald. Het werken volgens de richtlijnen van deze kwaliteitsnormering zorgt voor de veiligheid van medewerkers en eventuele voorbijgangers tijdens de werkzaamheden. De organisatie van de groendienst voldoet wederom aan de strenge eisen die aan dit VCA twee sterren certificaat worden gesteld.

Het VCA twee sterren certificaat houdt in dat de groendienst niet alleen voldoet aan de veiligheidseisen voor de uitvoering en aan de milieueisen, maar ook dat het veiligheidsbeleid van hoog tot laag in de organisatie goed gewaarborgd is. De gemeente leeft de regelgeving van de Arbowet nauwgezet na en voldoet daarmee aan de hoge kwaliteitseisen. Zij wil zich daarmee, naast een beperkt aantal andere gemeenten, hierin onderscheiden.

Het uitreiken van VCA** certificaat heeft plaatsgevonden op 1 oktober op de gemeentelijke locatie de Driewerf aan de Portugalweg. Het certificaat is door de algemeen directeur van TüV Nederland, de heer H.F. Groothuis overhandigd aan de verantwoordelijke wethouder van de openbare ruimte, de heer G.W. van Veelen. Tevens is het TüV-logo onthuld dat de komende jaren op de gemeentelijke bedrijfswagens van de groendienst te zien is..

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De gemeentelijke groendienst heeft dit certificaat voor het eerst behaald in 2004. Dit certificaat is 3 jaar geldig en wordt jaarlijks door een toezichthoudende instantie beoordeeld of voldaan wordt aan de gestelde eisen. Dit jaar moest het VCA certificaat opnieuw behaald worden. Om hieraan te voldoen zijn alle maatregelen, procedures en werkwijzen nog een keer onder de loep genomen en zonodig aangepast.

Op 4 en 5 september is door het examenbureau TüV de beoordeling van het veiligheidssysteem van de groendienst uitgevoerd. Met een hoge score is het VCA certificaat wederom behaald.