Ingezonden persbericht


Mooiste Kunstenaarswebsites

De verkiezing Mooiste Kunstenaarswebsites is afgerond met de bekendmaking van de tien mooiste websites. De drie websites met de meeste stemmen zijn www.casperfaassen.nl, www.mariekerussel-art.com en www.toosvanholstein.nl.
1.041 Stemmen zijn in de twee ronden van de verkiezing uitgebracht. De stemming leidde tot een ranking van de 10 websites, die in de tweede ronde de meeste stemmen kregen. U vindt alle 10 websites hier.

Beeldende kunst komt het best tot z n recht als je de kunst 1 op 1 in een passende omgeving ziet. Dan spreken kleuren, vormen, formaten en composities zoals bedoeld. Dan wordt zien, beleven. Beeldende kunst wordt echter ook vaak anders getoond: in kranten en tijdschriften en op websites, bijvoorbeeld. Vaak is de kunst dan verkleind, soms verknipt en altijd tweedimensionaal. Het is een hele kunst om kunst dan goed tot zijn recht te laten komen.

De verkiezing Mooiste Kunstenaarswebsite wil de kunstenaars die daarin het best zijn geslaagd in het zonnetje zetten en voor alle kunstenaars een aansporing zijn, om ook op het internet hun creativiteit te tonen.


---

Voor de redactie:


- De verkiezing Mooiste Kunstenaarswebsites wordt georganiseerd door Stichting Kunstweek.


- Meer informatie: David Polak (voorzitter): davidpolak@kunstweek.nl of telefoon 0162 589 585. Bij afwezigheid: Els de Bar: els.debar@kunstweek.nl.