ENECO brengt ICT diensten onder bij Capgemini Outsourcing

Contract voor 6 tot 8 jaar

Publicatiedatum 1 October 2007

Rotterdam - ENECO Energie en Capgemini Outsourcing hebben vandaag het officiële startschot gegeven voor de grootschalige verzorging van ICT-diensten voor het energiebedrijf per 2008. Capgemini Outsourcing zal de volgende 6 tot 8 jaar zorg dragen voor de basis ICT-infrastructuur en rekencentrumactiviteiten van ENECO.

ENECO laat sinds het jaar 2000 haar ICT-diensten extern verzorgen. Capgemini Outsourcing is voor de komende jaren de nieuwe partner, omdat deze partij de beste invulling kon geven aan de eisen: Een flexibele infrastructuur en pro-actieve dienstverlening die kan meebewegen met nieuwe marktontwikkelingen en nieuwe wensen. Bovendien bleek in de aanloop naar de keuze voor Capgemini en de uiteindelijke contractondertekening dat de samenwerking tussen beide partijen op een prettige, constructieve manier verliep.

Capgemini Outsourcing werd uiteindelijk in de Best and Final Offer-fase (BAFO), na een serie van 12 workshops in 4 weken aangewezen om het beheer van de ICT-omgeving van ENECO op zich te nemen. Frans Haverkamp, Chief Information Officer (CIO) van ENECO: "Na de Request for Proposal had Capgemini al goede papieren. De belofte werd echter pas tastbaar tijdens de workshops; toen kregen we concreet voor ogen hoe de uitbesteding eruit zou gaan zien. Minstens zo belangrijk: het werd ons ook duidelijk dat ENECO en Capgemini qua cultuur goed bij elkaar passen. En dat is voor een aanzienlijke uitbesteding als deze van zeer groot belang. Dat Capgemini dan ook nog, net als ENECO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een warm hart toedraagt is de kroon op de komende samenwerking."

Marchel Tolboom, Sales Director van Capgemini Outsourcing: "ENECO was op zoek naar een partner die niet alleen de dienstverlening overneemt, maar ook kan bijdragen aan verbetering, verandering en innovatie van die dienstverlening. Wij hebben er vertrouwen in dat ENECO en Capgemini alles in huis hebben om de op flexibliteit, transformatie en samenwerking gerichte overeenkomst tot een succes te maken."

ENECO is bij deze selectie ondersteund door een team van Morgan Chambers.

Over ENECO Energie
ENECO Energie is een van de drie toonaangevende energiebedrijven in Nederland. ENECO voert een geïntegreerde distributiestrategie en richt zich op productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. In totaal bedient zij circa twee miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten. In 2006 behaalde ENECO een omzet van EUR 4,3 miljard en een nettowinst van EUR 311 miljoen. Bij ENECO zijn circa 5.000 werknemers werkzaam die vooral hun standplaats hebben in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 80.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over Morgan Chambers
Morgan Chambers is een onafhankelijk Europees adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij alle vragen met betrekking tot sourcing (strategie, selectie, contractering en leveranciersmanagement). Morgan Chambers is recent overgenomen door haar Amerikaanse branchegenoot EquaTerra. De combinatie kan haar klanten ondersteunen bij het verbeteren van business- en ondersteunende processen door shared services, uitbesteding en global sourcing.

EINDE BERICHT

Download dit bericht

Voor meer informatie en een foto in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

ENECO Energie
Cor de Ruijter, tel. 088 - 8960313

Capgemini
Madelon Kaspers
Woordvoerder
Telefoon: +31 (0) 30 689 2453
Mobiel: +31 (0) 6 1003 5834
Email: madelon.kaspers@capgemini.com

Stassen Communicatie
Telefoon: +31 (0) 30 693 0664