Cordaid ontvangt 600.000 Euro van Minister Vogelaar voor sloppenwijken

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie stelt ¤ 600.000 beschikbaar aaan Cordaid voor stedelijke leefbaarheid in ontwikkelingslanden. Dit heeft zij bekend gemaakt op Wereld Habitat Dag 2007 in Den Haag. Het geld is bedoeld om de kennis van Nederlandse bedrijven, organisaties en instellingen op het vlak van stedelijke vernieuwing efficiënter in ontwikkelingslanden in te zetten.

Cordaid heeft in samenwerking met lokale partnerorganisaties ruime ervaring met programma's gericht op stedelijke leefbaarheid. Doel van deze programma's is het streven naar een gezonde, schone en veilige leefomgeving in sloppenwijken.

De toezegging van minister Vogelaar maakt het mogelijk om meer partijen binnen de Nederlandse samenleving bij de problematiek in sloppenwijken te betrekken en hen een rol te geven. Cordaid wil een netwerk van organisaties in ontwikkelingslanden en Nederland creëren die zich via kennis en expertise en financiële middelen inzetten voor stedelijke leefbaarheid. Bedrijfsleven, woningbouwcorporaties, overheden, kenniscentra en onderwijsinstellingen gaan hierin een rol spelen. De koppeling met lokale organisaties waarborgt dat de Nederlandse inzet vraaggestuurd is en zorgt voor een actieve participatie van de stedelijke armen. In de steden Kisumu (Kenia) en Johannesburg (Zuid-Afrika) zullen de eerste proefprogramma's gaan lopen.

Noot voor redacties (