GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil prijsgarantie ov-chipkaart

Rotterdam, 1 oktober 2007

GroenLinks wil dat de vervoersbedrijven een prijsgarantie afgeven over de ov-chipkaart. De prijsstijging mag volgens de partij niet hoger zijn dan de inflatie, de afstanden moeten hemelsbreed worden berekend en niet volgens de afgelegde weg en de reizigers moet de chipkaart gratis kunnen krijgen.

Vandaag maakte reizigersorganisatie Rover bekend dat de chipkaarttarieven met 7 procent dreigen te stijgen om de financiële verliezen van de vervoersbedrijven te compenseren. Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte is daar woedend over. "De reizigers krijgen eerst een technisch speeltje van de vervoersbedrijven door de strot geduwd en nu moeten ze ook nog opdraaien voor de extra kosten. In plaats van makkelijker en goedkoper maakt de ov-chipkaart het reizen lastiger en duurder."

GroenLinks Rotterdam verzamelde in de afgelopen drie maanden ruim 3000 klachten over de ov-chipkaart via de website ov-chipklacht.nl. Voor veel reizigers pakt het reizen met de chipkaart nu al duurder uit. Dat komt omdat de chipkaart de prijs niet hemelsbreed berekent, maar per afgelegde kilometer. Vooral busreizigers komen daardoor heel onvoordelig uit. Ook wordt de prijs berekend op basis van de tarieven van 2008.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06-247 59 207