Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

McDonald's Nederland stapt over op diervriendelijker varkensvlees

Amsterdam, 1 oktober 2007 - Nederlandse MMcDonald's restaurants gebruiken vanaf november diervriendelijker Engels varkensvlees. De organisatie stopt met gebruik van vlees dat afkomstig is van biggen die onverdoofd worden gecastreerd. Varkensvlees wordt bij McDonald's in Nederland gebruikt voor de producten EggMcMuffin en Big Tasty. McDonald's is de grootste Nederlandse restaurantketen die overstapt op een meer diervriendelijke productie van varkensvlees.

Deze stap is onderdeel van het duurzame beleid dat McDonald's voert. Verbetering van de zorg voor dierenwelzijn is een van de speerpunten in het streven naar verantwoord ondernemerschap. Daarom stapten de Nederlandse restaurants in augustus van dit jaar over op scharreleieren in de salades en ontbijtmenu's. Verantwoord ondernemerschap staat bij McDonald's ook voor: milieuvriendelijk zijn, inzicht bieden in de toeleveringsketens en besparen op energiegebruik in de restaurants. Zo verscheen in september van dit jaar duurzame koffie met het UTZ Certified-keurmerk op het menu.

Over McDonald's
McDonald's is de grootste restaurantketen ter wereld met meer dan 30.000 vestigingen, die dagelijks 48 miljoen gasten bedienen, in ruim 100 landen. Meer dan 70% van de McDonald's restaurants in de wereld is eigendom van lokale, zelfstandige ondernemers.

McDonald's heeft in Nederland 219 restaurants die per week door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 86 Franchisenemers een of meer McDonald's restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald's Nederland B.V. Het eerste McDonald's restaurant van Nederland opende in 1971 zijn deuren in Zaandam.