Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 01-10-2007

Televisie
EENVANDAAG

STIJGING KIJKCIJFERS EENVANDAAG

EENVANDAAG heeft goed gescoord in de zomermaanden en de kijkcijfers van het actualiteitenprogramma vertonen een stijgende lijn.

In de maanden juli, augustus en september trok EENVANDAAG gemiddeld 706.000 kijkers per uitzending. Dit aantal is aanzienlijk hoger ten opzichte van dezelfde periode in 2006, toen gemiddeld 551.000 kijkers naar het programma keken. Op 23 juli jl. behaalde EENVANDAAG zelfs een record met 1.025.000 kijkers. Het kijktijdaandeel steeg de afgelopen drie maanden naar 20,9% (in de zomermaanden van 2006 was het gemiddelde kijktijdaandeel 16,1%). Een stijging van bijna 5% en een veelbelovende start van het nieuwe televisieseizoen. EENVANDAAG is hiermee het best scorende actualiteitenprogramma van de Publieke Omroep.

Een prachtig resultaat en hoofdredacteur Jan Kriek ziet de komende maanden dan ook met enthousiasme en vertrouwen tegemoet: "Dit is het bewijs dat het journalistieke gezicht van EENVANDAAG, met nu nóg meer onderwerpen die dicht bij de dagelijkse belevingswereld van de kijker staan, z'n vruchten afwerpt."

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




EenVandaag