Amsterdam Airport Schiphol

Worldwide Flight Services verhuist naar Schiphol Zuidoost

Vrachtafhandelaar Worldwide Flight Services (WFS) verhuist van het Airfreight Center op Schiphol Zuid naar Vrachtgebouw 9 op Schiphol Zuidoost. WFS heeft met Schiphol Real Estate een 15-jarige huurovereenkomst gesloten. Het bedrijf huurt in het vrachtgebouw 6.000 m2 bedrijfsruimte en 1550 m2 kantoorruimte. De ruimte wordt vandaag in gebruik genomen.

WFS had de fysieke arbeid de afgelopen jaren uitbesteed aan andere vrachthandelaren, maar neemt de operatie weer in eigen handen om klanten maatwerk te kunnen leveren. Het aantal medewerkers is in korte tijd gegroeid van 3 naar 30 personen. Het bedrijf zocht een andere vestigingsplaats, omdat de locatie op Schiphol Zuid niet meer voldeed aan de wensen.

WFS heeft voor Vrachtgebouw 9 gekozen omdat er een verschuiving van de vrachtafhandeling plaatsvindt naar Schiphol Zuidoost. Met de verhuizing bevindt het bedrijf zich in het hart van de vrachtafhandeling op de luchthaven.

Worldwide Flight Services
Worldwide Flight Services is één van de grootste vrachtafhandelaren voor luchtvaart maatschappijen. Het bedrijf verzorgt de overslag van te importeren en exporteren luchtvracht.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed op en rond luchthavens.

Worldwide Flight Service - pdf

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schipholgroup.com

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl