Gemeente Amsterdam


Bij eBezoekadres
Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Persbericht
Datum 1 oktober 2007
Kenmerk 168

Gemeentelijke onderscheiding voor de heer Nuissl

Op vrijdag 29 september heeft wethouder Gehrels de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer Joost Nuissl. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie in De Kleine komedie. De heer Nuissl nam afscheid als directeur van theater De Kleine Komedie.

Behalve als componist van de hit `Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben', uit 1975, heeft Joost Nuissl grote bekendheid gekregen als directeur van De Kleine Komedie (1987). Toen de gemeente de subsidie aan De Kleine Komedie in 1988 wilde stopzetten, wist Joost Nuissl door zijn acties het theater voor sluiting te behoeden. Daarnaast heeft Nuissl zich altijd ruimhartig ingezet voor de bevordering van cabaret als artistieke uiting en de begeleiding en bevordering van de carrières van jonge (cabaret) talenten, zoals Ali B.
Tevens maakte hij deel uit van de raad van advies van het Muziekmakerscentrum Amsterdam en het Overleg Amsterdamse Theaters OAT).

De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van ten minste tien jaar. Het betreft personen die uit hoofde van hun (betaalde) functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben gehad en op die wijze veel voor Amsterdam hebben gedaan en betekend.

Pb-168



Gemeente Amsterdam