Comsec boekt 85,3 procent meer nettowinst in eerste halfjaar 2007

Tel-Aviv / Capelle a/d IJssel, 1 oktober 2007 - Internationaal beveiligingsbedrijf Comsec Consulting rapporteert een omzet in het eerste halfjaar van 2007 van bijna 9 miljoen dollar. Dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet iets meer dan 8 miljoen dollar. Dit is een stijging van ongeveer 9,1 procent. Bovendien is de nettowinst in de eerste zes maanden van 2007 met 85,3 procent gestegen tot 733 duizend dollar.

De stijging van de nettowinst is voornamelijk te danken aan een verhoging van de opbrengst uit activiteiten en financiële voordelen. Daarnaast slaagde Comsec erin bepaalde overheadkosten terug te schroeven.

Henk van der Heijden, managing director Benelux van Comsec: "De eerste zes maanden van het jaar zijn goed verlopen. De afgelopen maanden hebben we een stijgende trend in onze cijfers mogen waarnemen. Comsec heeft bovendien de activiteiten in het buitenland verder uitgebreid. Deze investeringen zetten we ook in de tweede helft van 2007 voort."

Over Comsec
Comsec is in 1986 door de Israëlier CEO Nissim Bar-El opgericht en inmiddels wereldwijd actief op het gebied van risk assessments, penetratietesten, beveiligingsplanning en -design, ontwikkeling van beveiligingsbeleid en procedures en beveiligingsonderwijs en ­training. In 2005 introduceerde Comsec zijn eigen keurmerk voor veilige internetapplicaties. e-Sure is een uitgebreidere certificering dan de BS7799/ISO27001-standaard en inmiddels wereldwijd aan diverse bedrijven uitgedeeld. Naast het hoofdkantoor in Tel Aviv heeft Comsec kantoren in Tokio, Singapore, Londen, Warschau, Istanbul en Rotterdam. Meer informatie over Comsec is te vinden op www.comsecglobal.com.



Ingezonden persbericht