Ingezonden persbericht


Plannen voor een ultramodern Mövenpick Hotel in Abu Dhabi

Het eiland Al Reem ligt ten noordoosten van de stad Abu Dhabi. Hier wordt de komende vijftien jaar een groot aantal ultramoderne woon- en winkelgebieden ontwikkeld. Het eerste project is Marina Square, dat volgens plan in 2009 opgeleverd wordt. Behalve een enorm aanbod aan winkels, vermaaksgelegenheden en restaurants, verrijst hier ook het nieuwe vijfsterrenhotel Mövenpick Hotel Al Reem. Mövenpick Hotels & Resorts heeft in het kader van dit project onlangs een managementovereenkomst gesloten met de eigenaren, Tamouh Investments LLC.

"Mövenpick Hotels & Resorts heeft meer dan vijfentwintig jaar horeca-ervaring in het Midden-Oosten en geniet een uitstekende reputatie," aldus Joe Ong, CEO van Tamouh Investments LLC. "De internationale hotelgroep is in de Verenigde Arabische Emiraten bezig een enorme groei te realiseren en we hopen nog vele jaren met Mövenpick Hotels & Resorts samen te werken."

"We zijn ervan overtuigd dat de snelle ontwikkeling en opmerkelijke bouwprojecten in en om Abu Dhabi grote kansen bieden," aldus Jean Gabriel Pérès, President & CEO Mövenpick Hotels & Resorts. "Een van onze uitgesproken expansiedoelstellingen is om naast Dubai, ook in Abu Dhabi en de andere emiraten een vaste positie te verwerven. We zijn blij dat we in Tamouh Investments LLC een sterke partner hebben gevonden voor dit zeer bijzondere project."

Het eiland Al Reem is ongeveer 6,2 miljoen m2 groot en ligt zo'n 350 meter ten noordoosten van de stad. Het internationale vliegveld van Abu Dhabi is in twintig minuten bereikbaar. Marina Square gaat 1,2 miljoen m2 beslaan. Daarvan is 70% bestemd als woongebied en 30% voor bedrijven. Het project omvat veertien wolkenkrabbers, een overdekt winkelcentrum, zes bioscoopcomplexen, een reeks winkels van topmerken, restaurants en, zoals gezegd, het Mövenpick Hotel Al Reem, dat een schitterend uitzicht over de jachthaven krijgt. Het eiland wordt met het vasteland verbonden door middel van een aantal bruggen.

Het Mövenpick Hotel Al Reem gaat 445 ruime, moderne kamers en suites tellen, verspreid over 41 verdiepingen. Zowel zakenmensen als vakantiegangers zullen zich beslist thuis voelen in de 130 ruime suites, die zich in een afzonderlijk gebouw bevinden. De ondergrondse parkeergarage biedt plaats aan 330 voertuigen. De vier restaurants, waarvan er een aan het strand ligt, gaan een uitgebreid scala aan culinaire hoogtepunten bieden. Vanuit de trendy bar op het dak van het hotel hebben de gasten een adembenemend uitzicht.

De multifunctionele ruimtes voor vergaderingen en partijen beslaan zo'n 3.000 m2 en zijn uitgerust met de allermodernste technische faciliteiten. Het uitbreide aanbod van het hotel wordt gecompleteerd door een balzaal voor 1400 mensen en een businesscentrum.

Bovendien zijn er talloze sport- en ontspanningsmogelijkheden. In de plannen is voorzien in tennisbanen, twee zwembaden, een moderne fitnessstudio en een luxueus spa- en welness-centrum. En de jonge hotelgasten kunnen zich kostelijk vermaken in de Kid's Club en op de bijbehorende speelplaats.

Mövenpick Hotels & Resorts (MH&R), een eersteklas hotelmanagementonderneming met meer dan 12.000 medewerkers, is in 25 landen vertegenwoordigd met 80 bestaande of in aanbouw zijnde hotels en richt zich op haar kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De internationale hotelgroep met wortels in Zwitserland breidt gestadig uit en streeft naar een portfolio met 100 hotels in 2010. MH&R is prominent aanwezig in het 4- en 5-sterrensegment met twee accommodatietypen: zaken- en conferentiehotels en vakantiehotels. Door haar slogan "True Excellence in Swiss Hospitality" gestand te doen, staat de hotelketen borg voor de onveranderlijke kwaliteit van haar producten en diensten. De hotelgroep is eigendom van de Mövenpick Holding (66,7 %) en van de Kingdom Group (33,3 %).

--
=========================
WIECO ImPRove Communication
Wieco&Co. v.o.f.
"Pand Noord"
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
Phone +31 (0)20 715 53 30
Fax +31 (0)20 715 53 39
E-mail ilse@wieco.nl
Website www.wieco.nl