Ingezonden persbericht


Beste seizoensresultaat voor Dennis Swart op Oschersleben!

OSCHERSLEBEN, 01 OKTOBER 2007 - Dennis Swart kan met recht terugkijken op een geslaagd weekend in Oschersleben. In de zesde ronde om de Northern European Cup Formule Renault 2.0 reed de Amsterdammer twee beresterke races voor Van Amersfoort Racing. Vooral de regenrace (P8) op zaterdag was er één om door een ringetje te halen. Het weekend op Duitse bodem leverde hem en passent ook nog eens 20 punten voor het kampioenschap op.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES
Het weerzien met het bochtige circuit van Oschersleben liep op vrijdag nog niet helemaal zoals gepland. In de droge eerste vrije training werkte Swart vooral aan de afstelling van zijn wagen. Een echte aanval op de chrono's stond nog niet op het programma, dat was voor 's middags gepland. Zware regenval gooide echter roet in het eten. Op een doorweekte baan kwam Swart moeilijk in zijn ritme. Ook de afstelling van zijn zwart/oranje bolide was nog niet optimaal. De 21-jarige coureur schoot twee keer van de baan in de gladde 'Hotel-bocht'.

Met het oog op de kwalificatie op zaterdagochtend en de voorspelde 90% regenkans, gooide Dennis samen met zijn team 's avonds het roer resoluut om. Met een compleet andere afstelling kon Swart in de natte dubbele tijdtraining goed aanvallen. Waar Swart op vrijdagmiddag nog achteraan de tijdenlijst bungelde, kwalificeerde hij zich nu ferm in het middenveld met een 16e en 15e tijd voor de races op zaterdagmiddag en zondagochtend.

RACE 01 + RACE 02
Als een duveltje uit een doosje pakte Swart bij de start onder extreem natte weersomstandigheden al direct vijf posities. Zijn zelfvertrouwen werd nog groter toen bleek dat hij ronde na ronde snellere tijden draaide en goed kon aanhaken bij de groep rijders voor hem die vochten om de vijfde plaats. Ook sloeg Swart een mooi gat naar zijn achtervolgers. Door zijn hoofd koel te houden en geen fouten te maken vocht Swart zich aan de finish op naar de achtste plaats. Zijn beste resultaat dit seizoen.

Ook in de afsluitende race op zondagmorgen kwam Swart goed uit de startblokken. In de openingsronde klom hij weer vier posities op naar de elfde plek. Op de ditmaal droge baan kon Swart zijn voorgangers goed onder druk zetten en gloorde er weer een top 10 klassering aan de horizon. In zijn enthousiasme en ijver raakte hij in de laatste ronde echter kort van de baan in de snelle 'Triple' bochtencombinatie in een poging David Sigacev te verschalken. Hierdoor moest Swart een mogelijke tiende positie inleveren voor de veertiende stek.

DENNIS SWART: "Ik ben erg tevreden over dit weekend. Het waren met voorsprong mijn beste twee races van dit seizoen. Samen met het team ben ik echt dit weekend ingegroeid, dus een bedankje naar hen is zeker op zijn plaats. Jammer van mijn actie in de laatste ronde op zondag. Ik wist eigenlijk niet dat het de laatste ronde was, anders had ik misschien wel geconsolideerd. Maar ach, wie niet waagt...”

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 OSCHERSLEBEN


01. Paul Meijer (NED), AR Motorsport, 12 ronden, 21:28.465
02. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, + 16.150s
03. Pierre Selander (SWE), Synsam Racing, + 37.621s 08. DENNIS SWART (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 1:01.407

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 OSCHERSLEBEN


01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 17 ronden, 25:16.034
02. Paul Meijer (NED) AR Motorsport, + 07.494s
03. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros, + 08.192s 14. DENNIS SWART (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 53.139s

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.dennisswart.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, jeroen@insightf1.com)