Politie Twente

Persberichten Politie Twente 1 oktober 2007

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Enschede

De politie heeft op zondag 30 september aan de Waalstraat in Enschede een 25-jarige Enschedeër aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Op zondag 30 september kreeg de politie omstreeks 11.00 uur een melding dat er een ruzie gaande was in een woning aan de Waalstraat in Enschede. Ter plaatse trof de politie een 24-jarige en een 25-jarige Enschedeër aan. De twee Enschedeërs waren 's-nacht samen uit geweest in Oldenzaal en daar waren woorden gevallen. De 25-jarige wilde de volgende ochtend verhaal halen bij de 24-jarige thuis en een en ander escaleerde. Agenten roken dat de 25-jarige alcohol gedronken had. Omdat hij even daarvoor nog gereden had werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,03. Het rijbewijs van de 25-jarige werd mede omdat hij beginnend bestuurder is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-127478)

Verdachte buiten heterdaad aangehouden

Enschede

Een 44-jarige Enschedeër is op zondag 30 september aan de van Lochemstraat in Enschede aangehouden wegens mishandeling van een 48-jarige plaatsgenoot.

Op zondag 30 september kreeg de politie omstreeks 13.00 uur een melding dat er een mishandeling gepleegd was aan de van Lochemstraat in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 49-jarige vrouw en een 48-jarige man, beiden uit Enschede, aan. Zij vertelden zonder enige aanleiding te zijn mishandeld door een man die zij kenden. Deze man had de vrouw weggedrukt en het mannelijke slachtoffer enkele keren in zijn gezicht gestompt. Hierna was hij vertrokken, de 48-jarige man gewond achterlatend. Omstreeks 20.00 uur hield de politie een 44-jarige Enschedeër aan op de Van Lochemstraat in Enschede waar hij opnieuw bedreigingen uitte ten opzichte van het 48-jarige slachtoffer. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht en het waarom van de mishandeling. (07-127498)

Automobilist verleent politieauto geen voorrang

Hengelo

Het rijbewijs van een 58-jarige automobilist uit Hengelo werd op zondag 30 september ingevorderd. Op de Deurningerstraat in Hengelo reed hij onder invloed en verleende een politieauto geen voorrang.

Op zondag 30 september reden politiemensen op de Deurningerstraat in Hengelo. Vanuit de M.A. de Ruyterstraat kwam ineens een auto die geen voorrang verleende aan de agenten. Een aanrijding kon nog maar net voorkomen worden. De auto werd op de Mozartlaan ter controle gestopt. Toen de agenten de bestuurder, een 58-jarige Hengeloer, aanspraken roken zij dat de man alcohol genuttigd had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,9. Het rijbewijs van de Hengeloer werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-127650)

Enschedeër rijdt met 2,2 promille

Enschede

Van een 37-jarige automobilist uit Enschede is op maandag 1 oktober het rijbewijs ingevorderd. Hij werd aangehouden nadat hij op de Sibculobrink in Enschede onder invloed reed.

Op maandag 1 oktober controleerde de politie omstreeks 00.30 uur aan de Sibculobrink in Enschede een bestuurder van een auto. Agenten roken dat de bestuurder, een 37-jarige Enschedeër, alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 2,2. Het rijbewijs van de 37-jarige werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-127650)

Vrouw rijdt met ongeldig rijbewijs onder invloed

Vroomshoop

De politie heeft op maandag 1 oktober een 41-jarige automobiliste uit Vroomshoop aangehouden. Zij reed onder invloed en met een ongeldig verklaard rijbewijs op de Hammerweg in Vroomshoop.

Op maandag 1 oktober kreeg de politie omstreeks 01.30 uur een melding dat er een aanrijding was gebeurd op de Hammerweg in Vroomshoop. Ter plaatse trof de politie een 41-jarige automobiliste uit Vroomshoop aan naast haar auto. Even daarvoor was haar auto op de rotonde op de Hammerweg afgeslagen. Ze kon hierdoor de bocht op de rotonde niet nemen en reed rechtdoor het trottoir van de rotonde op. De schade aan de auto bleek mee te vallen maar de agenten roken wel dat de 41-jarige alcohol gedronken had. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,85. Ook bleek het rijbewijs van de vrouw eerder ongeldig te zijn verklaard. Het ongeldige rijbewijs werd ingenomen en tegen de vrouw worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-127657)

Politie zoekt getuigen inbraak

Hellendoorn

In een woning aan de Schapenmarkt in Hellendoorn werd op zondag 30 september tussen 13.00 en 15.00 uur ingebroken. De politie zoekt aan de hand van een signalement getuigen van de inbraak.

Op zondag 30 september ontdekte een vrouw uit Hellendoorn dat er tussen 13.00 en 15.00 uur was ingebroken in haar woning aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. De daders hadden de voordeur opengemaakt en voornamelijk gouden sieraden bij de inbraak buitgemaakt. De vermoedelijke daders zijn gezien en aangesproken door een buurtbewoner. Deze buurtbewoner heeft niet gezien dat de vrouwen de inbraak gepleegd hebben. Wellicht zijn er mensen die de vrouwen ook gezien hebben en meer informatie hebben over hun betrokkenheid bij de inbraak. Het signalement van de daders luidt;

Twee vrouwen;

- Beiden 20-25 jaar oud
- 1.60 meter lang

- blanke huidskleur, maar wel van buitenlandse komaf
- normaal postuur

- Een van hen had een pokdalig gezicht
- Half lang donker haar (07-127637)

Nancy Hanterink: 053-4555588

---- --