IBM Business Partners´ campagne Bewust Ondernemen voor MKB van start: besparingen en duurzaamheid gaan samen

Kosten IT omlaag en tegelijk een concrete bijdrage leveren aan energiebesparing met IBM Blades

Amsterdam, 1 oktober 2007 Het komende jaar zal voor bedrijven flinke lastenverzwaringen met zich meebrengen, zo blijkt uit de miljoenennota. En dat terwijl de druk vanuit de markt om innovaties en duurzaam te ondernemen alleen maar toeneemt. Om concreet iets te doen aan deze zorgen start een aantal IBM Business Partners vandaag met de campagne Bewust Ondernemen . Deze campagne wijst ondernemers op mogelijkheden om IT-kosten te besparen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het milieu, dankzij een fors lager energieverbruik.

Lex Tange, directeur van Inter Access en lid van de IBM Partnergroep: We hebben een opmerkelijk gat ontdekt. In de wereld van de ICT-oplossingen blijken er voor het MKB aanzienlijke besparingsmogelijkheden te liggen. Tegelijk doet het fenomeen zich voor dat bedrijven steeds meer systemen aanschaffen om enorme informatiestromen het hoofd te kunnen bieden, waardoor de hoeveelheid aan energieverslindende opslagsystemen toeneemt. Intussen staan zij voor de uitdaging hoe de toenemende hoeveelheid data allemaal kwijt te kunnen en wat het mag kosten. De grootste problemen zijn het gebrek aan ruimte en de sterk oplopende energie- en koelingkosten. We hebben onszelf de vraag gesteld hoe we dit het beste kunnen aanpakken en geconcludeerd dat IBM hier veel in kan betekenen. Zo is het idee ontstaan van een speciaal op de Nederlandse markt toegesneden campagne met bewust ondernemen als insteek.

Centraal in de campagne staan de concrete besparingen die mogelijk zijn door over te stappen op IBM BladeCenter. Aan de hand van vijf kernwaarden worden de eigenschappen van deze zeer compacte en energiezuinige oplossing toegelicht:


· Bewust groeien: IBM Blades zijn makkelijk uit te breiden en kunnen dus meegroeien met het bedrijf zonder dat steeds volledig nieuwe apparatuur noodzakelijk is, bescherming van de investeringen doordat nieuwe technologie ook eenvoudig is in te passen zonder dat alles vervangen moet worden.


· Tijdbesparend: door slimme bekabeling en speciale beheersoftware kost het systeembeheer aanzienlijk minder tijd.


· Bewust veilig: IBM Blades zijn zeer betrouwbaar.


· Energiebesparend: tot 20 procent lager energieverbruik.


· Ruimtebesparend: door het compact samenvoegen van servers en het aanzienlijk vereenvoudigen van de IT-infrastructuur.

De IBM Business Partners die de campagne Bewust Ondernemen dragen zijn:

BP Solutions, E-storage, Extravar, Imtech Brocom, Inter Access, Promax, Qurius, SLTN en Tectrade.

Bewust Ondernemen wordt mede mogelijk gemaakt door technologiepartners van IBM: Intel, VM Ware, NetApps en On Demand Rentals en de distributiepartner ETC.