Ingezonden persbericht


Waterballet Oschersleben goede leerschool voor Gwendolyn Hertzberger

OSCHERSLEBEN, 01 OKTOBER 2007 ­ Voor de zesde ronde van de Northern European Cup Formule Renault 2.0 reisde Gwendolyn Hertzberger samen met haar AR Motorsport voor de tweede keer dit seizoen af naar Oschersleben. Op de Motorsport Arena wachtte haar een uiterst nat weekend. Toch hield de snelle dame uit de Bollenstreek haar hoofd netjes boven water. In een enerverend weekend deed Hertzberger weer veel nieuwe ervaringen op.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES
Met de bagage aan ervaring van het vorige raceweekend op Oschersleben in juli, startte Gwendolyn Hertzberger de vrije trainingen op vrijdag voortvarend. Op een droge baan (eerste vrije training) hing de dicht tegen de top 10 aan. De eerste helft van de verregende tweede sessie gaf eenzelfde beeld. Pas tegen het vallen van de vlag schoten een paar rijders onder haar tijd door waardoor Hertzberger naar het middenveld terugviel.

Op zaterdag gingen de hemelpoorten pas echt open. Een wolkbreuk boven het 3,667 kilometer lange circuit veranderde de bochtige baan in een heus zwembad. Terwijl Hertzberger zich had voorgenomen om de kwalificatie rustig op te bouwen, verremde ze zich in de derde ronde en kwam ze vast te zitten in de grindbak. Omdat ze geen drie complete ronden had volbracht, werd ze volgens de reglementen niet geklasseerd in de eerste sessie. Nadat haar wagen in de pauze snel was terug gebracht naar de pitstraat, gingen de lichten alweer op groen voor het tweede deel van de tijdtraining. Met een wagen vol grind besloot Hertzberger deze sessie behoudender aan te pakken om wel en tijd neer te zetten. De 18e tijd viel haar uiteindelijk ten deel.

RACE 01 + 02
Volledig geblindeerd door alle spray zocht Gwendolyn in de openingsronden van de eerste manche op zaterdagmiddag naar het juiste raceritme. Vanaf de twintigste startplek klom ze stapsgewijs op naar de dertiende positie. Maar net als veel van haar collega's ontkwam ook Hertzberger niet aan de verraderlijke baanomstandigheden. Een spin halverwege de race wierp haar terug naar achteren. In de resterende ronden wist de 20-jarige coureur zich toch weer op te werken naar de zestiende plaats.

Op zondag hadden de regenwolken plaatsgemaakt voor een voorzichtig zonnetje. In de 'run down' naar de eerste bocht won Hertzberger drie posities, maar verloor ze deze ook weer in de eerste bochtencombinatie. Toen het startveld eenmaal gesettled was, liep Hertzberger in op Frank Suntjens en wist ze de rijder van SL Formula in te halen. Een ander gevecht met teamgenoot Dennis Retera eindigde minder florisant. Na elkaar geraakt te hebben, kon Hertzberger weliswaar haarweg vervolgen, maar kon ze niet meer de tijden klokken van het begin van de wedstrijd. Na 17 ronden werd Hertzberger wederom als zestiende afgevlagd.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Ik ben dit weekend weer veel wijzer geworden, vooral in de regen. Samen met het team heb ik veel nieuwe dingen geprobeerd. Sommige dingen lukten wel, andere minder. Maar dat is onderdeel van mijn leerproces. Afgezien van de spin op zaterdag heb ik wel het gevoel alles eruit gehaald te hebben wat erin zat dit weekend. Mijn team verdiend dus een oprecht bedankje! In Spa-Francorchamps wil ik er weer een schepje bovenop doen."

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT 2.0 OSCHERSLEBEN


01. Paul Meijer (NED), AR Motorsport, 12 ronden, 21:28.465
02. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, + 16.150s
03. Pierre Selander (SWE), Synsam Racing, + 37.621s 16. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 01 RONDE

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT 2.0 OSCHERSLEBEN


01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 17 ronden, 25:16.034
02. Paul Meijer (NED) AR Motorsport, + 07.494s
03. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros, + 08.192s 16. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 59.049s

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.gwenracing.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, jeroen@insightf1.com)