Uphantis wil naar Champions League

SAP-dienstverlener stelt Raad van Advies in met Willy van de Kerkhof als eerste adviseur

Ede, 1 oktober 2007 Uphantis stelt per vandaag een Raad van Advies in als klankbord voor de directie, om de te volgen strategie tegen het licht te houden en zodoende verdere groei van het bedrijf te stimuleren. Willy van de Kerkhof is de eerste adviseur die zitting neemt in de Raad van Advies. Van de Kerkhof heeft 15 jaar ervaring met het adviseren van bedrijven en realiseerde grote successen bij onder andere CSU en Sita.

Het is voor IT-organisaties vrij ongebruikelijk om een Raad van Advies in te stellen. Beursgenoteerde bedrijven hebben wel een Raad van Commissarissen en hoewel Uphantis niet beursgenoteerd is, zet het bedrijf toch deze stap. We stellen een adviesraad in, omdat zo n orgaan in onze optiek een zeer nuttige bijdrage aan de ontwikkeling van onze organisatie kan betekenen , zegt Henny Hurkens, directeur van Uphantis. Willy van de Kerkhof is een topsporter geweest, hij weet dus wat het is om een topprestatie te leveren. Dat is waar Uphantis voor gaat; topprestaties. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de commerciële kennis die en het netwerk dat Van de Kerkhof heeft en zijn bewezen ervaring met strategisch en commercieel advies.

Van de Kerkhof was - na zijn carrière als profvoetballer - begin jaren 90 commercieel directeur bij CSU en realiseerde vanuit die functie mede een groei van 30 miljoen gulden naar 120 miljoen gulden omzet. Een dergelijke groei zit er voor Uphantis ook in , zegt Van de Kerkhof. De markt ligt voor ons open. Uphantis is nu een subtopper die het goed doet in de eredivisie, maar ons doel is natuurlijk de Champions League.

De Raad van Advies zal de komende maanden aangevuld worden met een persoon uit de bancaire sector die kan adviseren over acquisities en overnames en een persoon uit de gebruikerswereld die vanuit klantzijde kan adviseren.

Over Uphantis

Uphantis is een zakelijke dienstverlener op het gebied van managementconsultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en levert producten voor de integratie van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Uphantis, opgericht in 2005, heeft vestigingen in Ede, Amsterdam, s-Hertogenbosch en Sittard en telt op dit moment meer dan 160 medewerkers (www.uphantis.com).

Voor meer informatie

Uphantis, Bas van der Poel, tel. +31 (0)318- 43 97 80, e-mail bas.vanderpoel@uphantis.com

of MCS, Itske de Vries, tel. +31 (0)23- 562 82 08, e-mail itskedv@monogram.nl