Ingezonden persbericht


Persbericht

Sterke presentaties tijdens Miljoenennota bijeenkomst Bedrijfskring Lelystad

Lelystad, oktober 2007. Op dinsdag 18 september presenteerde het kabinet haar plannen voor de komende jaren in de Miljoenennota. Voor de Bedrijfskring Lelystad aanleiding om op de vierde dinsdag van september een drietal toonaangevende sprekers uit te nodigen, die vanuit een ondernemersperspectief de Miljoenennota onder de loep namen.

Volgens BKL voorzitter Camiel Maenhout was de bijenkomst tevens de start van een nieuwe traditie. Nu nog noodgedwongen in het Golf Event Center, vanaf 2008 wordt de Miljoenennota bijeenkomst jaarlijks georganiseerd in de raadszaal van het stadhuis. Een prachtige ambiance en in stijl met deze voor ondernemers belangrijke bijeenkomst. De vierde dinsdag in september is volgens Maenhout een prima gekozen datum waar de BKL ook zeker aan vasthoudt. De algemene beschouwingen zijn dan grotendeels achter de rug en er is meer duidelijk over de inhoudelijke kant van de nota.

De eerste spreker Wouter van Aggelen -als macro-econoom verbonden aan de ABN-AMRO bank- gaf vanuit macro-economisch perspectief de belangrijkste punten uit de nota weer: meer sturende overheid, investeren in de maatschappij en degelijk begrotingsbeleid. Bernard Koning -fiscalist Meeuwsen Ten Hoopen- begon met de nu al legendarische opmerking dat mensen die roken, drinken, een lease auto rijden, graag vliegvakanties boeken en in een huis wonen van meer dan een miljoen euro en er niet zo goed vanaf komen in deze Miljoenennota. Wel werd in zijn verhaal duidelijk dat dit kabinet ook oog heeft voor de ondernemers: lagere vennootschapsbelasting en arbeid goedkoper maken.

Als laatste gaf Albert Kok -Wethouder Financiën- aan zichtbaar trots te zijn op de eerste CU-deelname aan een kabinet. Ook over de nieuwe traditie om de Miljoenennota bijeenkomst voor ondernemers vanaf 2008 in de raadszaal van het stadhuis te organiseren is hij zeer verheugd.

Op verzoek van de ruim zestig aanwezige Lelystadse ondernemers worden de Miljoenennota presentaties nogmaals weergegeven op www.bedrijfskring.nl