Gemeente Leeuwarden

Lopen van London naar Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (01-10-2007) Stichting Solidair met Sierra Leone verzorgt onder anderen maaltijden voor kinderen van de War Wounded Community Primary School in Sierra Leone. Het schoolgebouw staat echter op instorten en is voorlopig gerenoveerd.
Het Engelse rotary district heeft een sponsoractie opgezet voor de bouw van een nieuwe school met sanitaire voorzieningen. Een van de activiteiten is een sponsorloop van de Sierra Leonese ambassade in Londen naar Leeuwarden, de vestigingsplaats van de Stichting. De sponsorloop van 450 kilometer werd in twee weken gelopen. Het team vertrok op 16 september uit Londen en is zaterdag 29 september in Leeuwarden aangekomen.

Wethouder Marco Florijn verwelkomde de deelnemers aan de sponsorloop. Op het schoolplein van de Oldenije was een welkomstfeest georganiseerd. De kinderen van de Oldenije hebben een sponsoractie gehouden ten behoeve van schoolmeubilair en overige schoolbenodigdheden voor de kinderen van de War Wounded Community Primary School in Sierra Leone.