Amsterdam Oud Zuid


Parkeergarage Boerenwetering stap dichterbij

De Noord-Pijp is een wijk met een van oudsher belangrijke woonfunctie. De druk op de openbare ruimte en voorzieningen is groot. Stadsdeel Oud-Zuid ontwikkelt daarom een visie op de Noord-Pijp waarin nieuwe ontwikkelingen en behoud van het typische karakter van De Pijp met elkaar in balans worden gebracht.

Het besluit (raadsvergadering 26 september) de aanbesteding voor de ondergrondse parkeergarage in de Boerenwetering te gunnen aan PCH is daarbij een belangrijke eerste, concrete stap.

Juiste functie op juiste plek

De Noord-Pijp moet vóór 2015 zodanig worden ingericht dat het er prettig wonen, werken, winkelen en recreëren is. Kort gezegd: de juiste functie op de juiste plek.

Wethouder Eddy Linthorst:

"De Noord-Pijp is een wijk gebaseerd op de menselijke maat met een grote concentratie aan diversiteit en kleinschaligheid, maar De Pijp heeft ook de levendigheid van de binnenstad. Hiervoor moeten we ruimte maken."

Wethouder Paul van Grieken:

"De Noord-Pijp komt pas tot volle wasdom als we ruimte op straat weer kunnen benutten als een plek voor ontmoeting. Nu zijn de straten vooral een plek voor stalling. We gaan ruimte maken door geparkeerde auto's ondergronds te stallen: onder water, uit beeld. Het stadsdeel heeft besloten samen met PCH een ondergrondse parkeergarage te realiseren en daarvoor innovatieve technieken te ontwikkelen. De verwerkelijking van onze visie op de Noord-Pijp komt daarmee een stuk dichterbij."

Onderzoek

Op korte termijn wordt gestart met het haalbaarheidsonderzoek. Via deze website en bewonersbrieven houdt het stadsdeel bewoners op de hoogte van de resultaten. Het stadsdeel zal starten met het consulteren van alle partijen in het gebied door middel van dialoog- en informatieavonden. De uitnodiging hiervoor zal binnenkort worden verspreid.