NBCC introduceert Ned. leveranciers met succes bij Olympische bouwers

30/08/2007 08:30



The Netherland British Chamber of Commerce



De Netherlands British Chamber of Commerce (NBCC) organiseert in oktober dit jaar een tweede handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk, volgend op de geslaagde introductie van Nederlandse toeleveranciers aan Britse bouwers eerder dit jaar. Tijdens de voorgaande handelsreis werden Nederlandse bedrijven succesvol voorgesteld aan inkoopafdelingen van grote Britse bouwbedrijven, waaronder Olympische bouwers Sir Robert McAlpine, Bovis Lend Lease en Buro Happold.

Het merendeel van de deelnemers heeft al concrete aanvragen ontvangen en sommigen hebben al de eerste opdrachten binnengekregen. "Normaal komen we niet op dit niveau binnen", aldus Ben Graven van wereldwijd leverancier Tractel. Ook DDM B.V., een internationaal opererend demontage- en sloopbedrijf heeft succesvolle contacten overgehouden aan de laatste handelsmissie en heeft al concrete aanvragen ontvangen na haar bezoek aan het Verenigd Koninkrijk, net zoals staalconstructiebedrijf Iemants, onderdeel van de Smulders groep.

Inspelend op het succes van de vorige missie en de toenemende vraag naar innovatieve bouwmethoden en -materialen in het Verenigd Koninkrijk organiseert de NBCC een tweede handelsreis in oktober van dit jaar. "Naar aanleiding van onze eerste handelsmissie hebben we zeer enthousiaste reacties binnengekregen van de Britse bouwers. Voor de komende handelsmissie hebben al zo'n veertig aannemers en huizenbouwers interesse getoond om een delegatie van Nederlandse leveranciers te ontvangen, waaronder Bovis Lend Lease, Multiplex Group en Laing O'Rourke.", aldus Jochem Geheniau, Manager UK van de NBCC.

Meer informatie over de komende handelsmissie is te vinden op www.innovationsfromholland.com/handelsmissie