Ingezonden persbericht


Project kinderboekenweek basisscholen
Kasteel Hoensbroek en bibliotheek Heerlen werken samen

In aansluiting op het thema "Geheim" van de landelijke Kinderboekenweek heeft Kasteel Hoensbroek in samenwerking met de openbare bibliotheek Heerlen een speciaal progamma ontwikkeld. Leerlingen gaan digitaal én in het kasteel op zoek naar het "Geheim van Ridder Hoen". Dit programma is ontwikkeld om te laten zien dat de oude wereld van erfgoed (Kasteel Hoensbroek) en digitale toepassingen van leespromotie (boek1boek) elkaar uitstekend aanvullen.

Geheim op internet
Via de door de Heerlense openbare bibliotheek geïnitieerde dienst boek1boek kunnen leerlingen in de virtuele wereld het Geheim van Ridder Hoen ontdekken. Het lesmateriaal is verwerkt tot een spannend avontuur op internet. Nadat de basisschool zich heeft aangemeld, ontvangen leerlingen een speciale internetcode. Door het beantwoorden van vragen ontdekken leerlingen geheime spreuken en maken kennis met de wereld van ridders, kastelen, heksen, vampiers en geheimtaal. Het geheel sluit aan bij de kerndoelen voor het Taalonderwijs en Tijd (ridders). Bij de digitale leskist behoort een handleiding voor de leerkracht. Het digitaal materiaal wordt via www.boek1boek.nu beschikbaar gesteld.

Geheim in het kasteel

Wat de digitale leskist extra aantrekkelijk maakt is de geheime tocht door Kasteel Hoensbroek. De hele maand oktober kunnen leerlingen de geheimzinnige tocht "Het Geheim van Ridder Hoen" beleven in het kasteel. Ze gaan op zoek naar de geheime plekken waar opdrachten wachten. Ze luisteren naar vreemde geluiden en griezelverhalen, werken aan kracht en ontdekken het kruid tegen angst. Tot slot ondergaan ze in de Oude Kelder "De Ultieme Test". De slimmeriken hebben aan het einde van de tocht achterhaald wat "het Geheim van Ridder Hoen" is.

Meer informatie
www.kasteelhoensbroek.nl en www.boek1boek.nu

Drs. Rob van Dijck
Marketing & PR
Kasteel Hoensbroek

Klinkertstraat 118, 6433 PB, Hoensbroek
Postbus 36, 6430 AA, Hoensbroek

T: 0031 - (0)45 - 560 52 82 (direct)
T: 0031 - (0)45 - 522 72 72
M: 0031 - (0)6 - 53 79 45 82
F: 0031-(0)45 - 521 14 27
E: r.van.dijck@kasteelhoensbroek.nl
I: www.kasteelhoensbroek.nl


---- --