Ingezonden persbericht


Marketing Executive Center, PIM (Platform Innovatie in Marketing) en Stichting Beeckestijn Management Educatie zetten nieuwe Post HBO Leergang Digital Marketing op. Start begin oktober 2007.

De motivatie voor deze nieuwe investering is dat de digitale media, middelen en concepten de wereld aan het veranderen is. Consumenten pakken en masse de nieuwe tools en media op. Zij twitteren dat het een lieve lust is en nemen actief deel aan de trend social networking. Niet iedereen koopt online, maar de koopbeslissing wordt wel via Internet genomen. Bij bedrijven en organisatie bestaat een enorm kennis gebrek om de digitale consument te bereiken en te bedienen. Zeker nu ook ouderen in toenemende mate gebruik maken van digitale media. Tijd dus voor een opleiding in dat vakgebied. Doel is dan ook mensen en bedrijven klaar te stomen in digital marketing, om bedrijven de gewenste richting te geven in het nieuwe ondernemen. De klant is er klaar voor...

Het is nu mogelijk met de Leergang Digital Marketing binnen 5 maanden een zeer grondige kennis over marketing in het nieuwe digitale tijdperk op te bouwen en een volwaardige digital marketing gesprekspartner, manager of adviseur te worden.

Kort overzicht:

- In 5 maanden tijd, strategie en praktijk van Digital Marketing
- 9 colleges, en groepsopdracht: live opdracht bij NRC
- bedrijfsbezoek, gastcolleges en netwerkprogramma
- actief alumni

- verwerving titel RDM

- locatie: Vrije Universiteit A'dam en Hogeschool van Utrecht

De groepsopdracht is een 'live case': digital marketing advies aan de bekende dagbladuitgever NRC met als concrete probleemstelling: de wereld verandert. andere media, andere mediaconsumptie, andere lezers? Hoe doen we dat online? Wat is uw advies? De eindpresentatie dan ook aan marketingdirectie van NRC dagbladen en website. Uiteindelijk wordt iedere deelnemer klaargestoomd in het opstellen en implementeren van het digitale marketingplan voor ondernemingen. Met als hoofddocent Egbert Jan van Bel (auteur van de boeken Event Driven Marketing), is er een vast team van cracks uit de digitale wereld als docent aangesteld.

De titel Registered Digital Marketeer wordt utgegeven voor het Platform Innovatie in Marketing en het Marketing Executive Center. Er lopen momenteel besprekingen met andere brancheverengingen om dit register uit te bouwen in Nederland. Het register is een teken dat ingeschrevene het vakgebied Digital Marketing in voldoende mate beheerst en kan toepassen in de praktijk.

Meer informatie?