Project Gemeente Westland

Informatieavond uitwerkingsplan Holle Watering

Publicatiedatum: 18-09-2007

De gemeente Westland houdt op maandag 1 oktober een informatieavond over het uitwerkingsplan Holle Watering. Holle Watering is een van de locaties die in het kader van De Westlandse Zoom zal worden ontwikkeld. Medewerkers van de gemeente en van het Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gebied, geven tijdens de bijeenkomst een toelichting op de plannen en bezoekers kunnen vragen stellen of een reactie geven.
De informatieavond vindt plaats in Partycentrum Kastanjehof aan De Raaphorst 2 in Kwintsheul. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.45 uur.

In het plangebied Holle Watering, ten noorden van Kwintsheul, zullen vrijstaande woningen en 2-onder-1-kapwoningen worden gebouwd. In totaal verrijzen er circa 170 woningen. Onlangs is het bestemmingsplan voor het gebied goedgekeurd. Het bestemmingsplan geeft globaal aan wat waar komt (woningen, water, groen, wegen etc.) en geeft een indicatie van het aantal te bouwen woningen. Een uitwerkingsplan geeft diezelfde gegevens gedetailleerder weer. Op basis van het uitwerkingsplan kunnen de feitelijke bouwplannen worden gemaakt. Dit uitwerkingsplan gaat over een deel van de eerste fase (fase 1a).

Wonen aan het water
In fase Ia, die globaal ligt tussen de Gantel, de Holle Watering en het Slimpad en de Laan Hertewijk, komen 31 nieuwe door groen omgeven woningen op ruime kavels aan het water. Bij de woningen is het mogelijk een boot aan te leggen. Het gebied zal een afwisselend geheel vormen van luxe kavels en inhammen aan het water. Langs de Holle Watering ontstaat een ecologische zone. Het nieuwe woongebied zal bereikbaar zijn via een fietsstraat, die tevens deel zal uitmaken van een regionale recreatieve fietsroute. Ook het (weinige) gemotoriseerde bestemmingsverkeer zal gebruik maken van de fietsstraat, maar is ondergeschikt aan de fiets.

Vrije kavels
De start verkoop van de woningen is in maart 2008 voorzien (de bouw start in de tweede helft van 2008). In het gebied zullen voorts de eerste twee vrije bouwkavels van De Westlandse Zoom uitgegeven worden. De verkoop daarvan begint voor het einde van het jaar. De verkoop van zowel de kavels als de woningen zal aan de hand van advertenties en de website van De Westlandse Zoom bekend worden gemaakt. Belangstellenden voor de woningen of vrije bouwkavels kunnen dit nu al kenbaar maken via www.dewestlandsezoom.nl (banner Koopwoningen in linkerkolom homepage). Heeft u zich (eerder al) als belangstellende geregistreerd dan zult u benaderd worden door de verkopende partij zodra de verkoop gaat beginnen.

Uitwerkingsplan ter inzage
Het uitwerkingsplan fase Ia Holle Watering ligt met ingang van 1 oktober 2007 gedurende twee weken ter inzage. Bewoners, eigenaren en andere belanghebbenden kunnen dan hun reactie op het uitwerkingsplan indienen bij burgemeester en wethouders van Westland. Het uitwerkingsplan is vanaf die datum te raadplegen via www.dewestlandsezoom.nl en in te zien bij de servicebalie Bouwen en Wonen in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande, Van Geeststraat 1. Zie voor adres en openingstijden de rubriek 'Bouwen, Wonen en Leefomgeving'. U kunt ook telefonisch een afspraak maken met een van de consulenten om de plannen in te zien (0174- 673673).

Geen verkoopinformatie
Iedereen is van harte welkom de presentatie bij te wonen. Wel wijzen wij er met nadruk op dat er geen informatie over verkoop van woningen wordt gegeven. Aan direct betrokkenen is een uitnodiging voor de informatieavond gestuurd.