Politie Haaglanden

persberichten 30 september

Haaglanden, 01-10-2007

Schoenenrovers ruilen buit
Den Haag Twee jongens beroofden zaterdag rond 16.45 uur een 16-jarige Hagenaar in de Boekhorststraat van zijn nieuw gekochte schoenen. De verdachten bedreigden het slachtoffer en rukte de tas uit zijn handen. In de tas zat ook de aankoopbon. Later die dag probeerden twee mannen het genoemde paar schoenen in de winkel te ruilen tegen geld. Het gewaarschuwde winkelpersoneel alarmeerde de politie. De twee verdachten, een 17 en een 20-jarige Hagenaar zijn ingesloten voor nader verhoor.

Dronken pool ramt verkeerslicht
Den Haag Nachtpreventiemedewerkers zagen in de nacht van zaterdag op zondag 30 september rond 01.00 uur een 50-jarige Pool met zijn auto tegen een verkeerslicht rijden op het Copernicusplein ter hoogte van de Edisonstraat. De automobilist reed verder en kwam ter hoogte van een café midden op de weg tot stilstand. Toen gewaarschuwde politieagenten hem aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht. De Pool kon zich niet legitimeren en werkte niet mee aan een blaastest. Ook aan het politiebureau was hij niet voor rede vatbaar. Nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen, wordt hij verhoord voor het rijden onder invloed, het verlaten van een plaats ongeval en het weigeren van een bloedproef.

Dronken vrouw belemmert spoedrit
Den Haag Politieagenten reden in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september rond 01.30 uur met hun optische en geluidsignalen over de Suezkade. Zij waren onderweg naar een spoedmelding. Een 58-jarige automobiliste uit Den Haag ging niet aan de kant voor de politieauto, maar reed haar auto achteruit en blokkeerde de hele rijbaan. Toen de agenten haar aanspraken roken zij een sterke alcohollucht. De vrouw blies 730 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd. Een andere politie eenheid nam de spoedmelding over.

Politie zoekt getuigen: taxi schept bromfietser Den Haag Een 18-jarige Haagse bromfietser kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 september rond 03.30 uur de schrik van zijn leven. Hij reed op de kruising Regentesselaan met de Teijlerstraat toen hij werd geschept door een zilverkleurige mercedes taxi. De nog onbekende taxichauffeur ramde de bromfiets en reed zonder zich bekend te maken weg in de richting van de La Reyweg. Het slachtoffer klapte met zijn hoofd op de weg en liep door zijn val meerdere verwondingen op. De zilverkleurige mercedes heeft vermoedelijk schade aan de rechtervoorzijde. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de taxichauffeur? Belt u dan met de recherche van politiebureau Segbroek via: 0900 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 -7000.

Direct aangifte doen loont
Den Haag Een politiebiker controleerde zaterdagmiddag rond 12.00 uur een 14-jarige jarige bromfietser in het Zuiderpark. Behalve dat de minderjarige te jong was voor het rijden op de bromfiets en zich ook niet kon legitimeren, bleek uit onderzoek dat de bromfiets eerder die dag was gestolen vanaf het Willem Dreespark. De 47-jarige Haagse eigenaar had gelijk via internet aangifte gedaan. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Valse melding levert bekeuring op
Den Haag De politiemeldkamer kreeg vrijdagavond rond 22.30 uur een melding dat er een vechtpartij met minimaal 30 personen aan de gang was op de Schenklaan. Meerdere politie-eenheden kregen de opdracht die kant op te gaan. Op de locatie bleek geen sprake van een vechtpartij en uit onderzoek bleek dat er ook eerder niets aan de hand was geweest. De politie begaf zich naar het adres van de melder. De 17-jarige melder uit Den Haag bleek inderdaad een valse melding gedaan te hebben. De politieagenten legden uit dat een dergelijk valse melding ervoor kan zorgen dat zij weggehouden worden bij serieuze meldingen en misschien wel levenbedreigende situaties. De 17-jarige kreeg een proces-verbaal.

Rijden met glaasje teveel op
Leidschendam-Voorburg - Drie automobilisten moesten dit weekend mee naar het bureau omdat zij reden onder invloed. Een 62 jarige man uit Leidschendam reed op de Ambachtstraat toen agenten hem controleerden. De Leidschendammer blies 655 ugl en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Een 46-jarige automobilist uit Leidschendam blies 320 ugl en kreeg een tijdelijk rijverbod. Beide gingen met een proces-verbaal op zak naar huis. Een derde 32-jarige automobilist scheurde over de Laan van Nieuw Oosteinde, bij controle blies de Voorburger 470 ugl. Aangezien de man geen vaste woon- of verblijfplaats had kreeg hij een boete van 480 euro. Ook bleek hij nog 15 dagen te moeten zitten. Omdat hij al eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed moest hij zijn rijbewijs inleveren. Een 26-jarige bromfietser uit Voorburg ging bijna onderruit op de Prins Bernhardlaan. Hij blies 625 ugl. De Voorburger ging met een proces-verbaal naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Jonge winkeldief
Voorburg Een oplettende medewerkster van een supermarkt aan de Mgr van Steelaan zag dat een15-jarige jongen uit Den Haag twee pakjes sigaretten in zijn zak stopte zonder deze te betalen. De Hagenaar moest mee naar het politiebureau. De jongen bleek nog niet eerder gestolen te hebben en kon met een Halt verwijzing naar huis.

Bemoei je er niet mee
Wassenaar Een 40-jarige fietser uit Wassenaar raakte 28 september om 23.00 licht gewond toen hij op de Van Zuylen van Nyeveltlaan zich bemoeide met een ruzie op straat. Het slachtoffer maakte een opmerking waarna hij een klap kreeg van een 18-jarige man uit Den Haag. De Hagenaar werd aangehouden voor de mishandeling. Hij ging met een proces-verbaal naar huis.

Tieners vernielen politievoertuig
Naaldwijk Twee 17-jarige jongens uit Naaldwijk vernielden in nacht van zaterdag op zondag 30 september rond 04.00 uur een politievoertuig aan de Havenstraat. Ze hadden onder andere een spiegel van het voertuig getrapt. De politie kon al snel één verdachte in de omgeving aanhouden. De andere verdachte werd door een gewaarschuwd burgerkoppel gespot in een woonwijk ter hoogte van de Dreeslaan. De jongens kregen een proces-verbaal.

Drie keer is scheepsrecht
Naaldwijk Politieagenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag 30 september rond 04.15 uur een 25-jarige Hagenaar met zijn auto over de Middel Broekweg rijden. Het voertuig had een lekke voorband en schade aan de bumper. De 25-jarige parkeerde het voertuig in de Westlandstraat en vluchtte de auto uit. Na een korte achtervolging te voet, hielden de agenten hem uiteindelijk in de Westlandstraat aan. Aan het politiebureau blies hij 700 ugl en uit onderzoek bleek dat hij voor de derde keer onder invloed reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist rijdt de dijk af
Maasdijk Een 30-jarige automobilist uit Naaldwijk reed in de nacht van zaterdag op zondag 30 september rond 02.45 uur de Maasdijk af. Hij kwam vanaf de richting van de Zijdijk en reed richting de Woutersweg. Bij een flauwe bocht naar links reed hij de berm in tegen een lantaarnpaal. Vervolgens sloeg het voertuig over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand. De 30-jarige bestuurder stapte samen met zijn 28-jarige Naaldwijkse bijrijdster uit. Beiden zijn voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de bestuurder is bloed afgenomen voor een alcoholtest.

Kinderen in aanhanger
s-Gravenzande Een 55-jarige automobilist uit s-Gravenzande kreeg zaterdag 29 september om 11.10 uur een proces-verbaal omdat hij in de open aanhanger achter zijn auto vier kinderen vervoerde. De s-Gravezandenaar begreep, nadat agenten hem uitlegden dat het gevaarlijk is om personen in een aanhanger te vervoeren, waarom hij een bekeuring kreeg.

Dure boor
Wateringen Een mederwerker van een bouw en tuin markt aan de s-Gravenzandseweg zag dat een 20 jarige man uit Wateringen zaterdag 29 september rond 11.30 uur een hamerboor ter waarde van 13.45 euro meenam zonder deze te betalen. De man kreeg aan het bureau een bekeuring van 130 euro.

Vechtpartij op station
Deflt - Politieagenten gingen zaterdag 29 september rond 05.00 naar het station, omdat daar een grimmige sfeer hing. De agenten troffen vier vechtende mannen in de leeftijd van 20 tot 24 jaar uit Delft aan, waarbij twee van hen harde klappen ontvingen. De vier mannen zaten onder het bloed. De politie scheidde de vechtende partijen en de GGD vervoerde twee van hen met letsel naar het ziekenhuis. De andere twee konden gelijk mee naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de aanleiding van de vechtpartij.

Teveel op
Delft - Een 25-jarige man uit Delft bleek zaterdag 29 september om 0.700 uur teveel alcohol te hebben gedronken. Politieagenten zagen de motorrijder met een behoorlijke snelheid rijden en controleerden de man op de Provinciale Weg. De Delftenaar blies 485 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De motorrijder ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Stoere jongen zonder rijbewijs
Delft Piepende banden en zwaar motorgeluid trokken zaterdag 29 september om 22.30 uur op de Mekelweg de aandacht van surveillerende agenten. Zij troffen een auto aan met daarin een 17-jarige bestuurder uit Delfgauw en drie 15-jarige meisjes. De bestuurder verklaarde tegenover de politieagenten dat hij nog geen rijbewijs had maar aanstaande maandag moest afrijden. Hij had al zeven lessen gehad en liet nu aan de meisjes zien hoe goed en vooral hoe hard hij kon autorijden. De agenten legden hem uit dat wanneer je rijdt zonder een rijbewijs dat je ook niet verzekerd bent. De Delgauwer had daar niet aan gedacht. De meisjes zijn op de fiets naar huis gegaan, de jonge coureur moest mee naar het bureau en ging later met meerdere bekeuringen op zak naar huis.

Nero vindt inbreker
Zoetermeer- Politieagenten die zaterdag 29 september om 05.20 uur polshoogte namen bij een voetbalvereniging aan de Scheglaan omdat er een alarm afging, zagen een persoon staan in de kantine. De inbreker, een 15-jarige jongen uit Zoetermeer, nam de benen en probeerde via de achterzijde te ontkomen. Een politieagent zag de jongen echter op de Oostweg rennen en de bosjes induiken. De jongen reageerde niet op roepen van de agenten, de daarna ingezette politiehond Nero vond de onfortuinlijke dief al gauw. Hij verstopte zich in een rietkraag bij een sloot. De jonge inbreker, die snoep meenam uit de kantine, bekende zijn domme daad. Hij kon met een zak met natte kleren en een proces-verbaal naar huis.

Zonder licht en teveel gedronken
Zoetermeer Een 18-jarige man uit Zoetermeer reed 29 september om 04.25 uur op zijn snorfiets op de Dr J W Palthelaan zonder verlichting. Politieagenten die de Zoetermeerder controleerden roken een behoorlijke alcohollucht. De man blies aan het bureau 440 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Zoetermeerder bleek ook geen geldig bromfietscertificaat te hebben. Hij kon met meerdere processen-verbaal op zak zijn weg vervolgen.

Gewond bij aanrijding
Zoetermeer- Een 22-jarige man uit Zoetermeer raakte zaterdag 29 september om 13.45 uur gewond bij een aanrijding op de Meerzichtlaan. Drie automobilisten waren betrokken bij de aanrijding. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.