DSM start programma inkoop eigen aandelen

Heerlen,NL,01-okt-2007 08:15 CET

Koninklijke DSM N.V. maakt bekend dat, in het kader van het op 27 september 2007 aangekondigde aandelen inkoopprogramma voor een bedrag van EUR 750 mln, vandaag 1 oktober 2007, gestart zal worden met de eerste fase van het inkoop programma. DSM heeft hiertoe een Overeenkomst van Discretionair Beheer (Discretionary Management Agreement) afgesloten met de bank die belast is met de uitvoering van de aandeleninkoop.

In 2007 is DSM voornemens tot een bedrag van EUR 250 mln aandelen in te kopen. Het restant van het programma zal in 2008 worden uitgevoerd, onder voorbehoud van goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in maart 2008.

De inkoopkoers zal gebaseerd worden op de dagelijkse VWAP (Value Weighted Average Price). De van dag tot dag in te kopen volumes zullen rond 10% van de dagelijkse omzet van het aandeel DSM bedragen. In overeenstemming met de geldende regelgeving zal DSM de markt regelmatig door middel van persberichten op de hoogte houden van de vordering van de uitvoering van het onderhavige programma voor de inkoop van eigen aandelen.