Hondse bezoeker geeft kleur aan dagelijks bestaan

01/10/2007 09:15



Hondenbescherming



Den Haag, 1 oktober - Het wekelijkse bezoek van honden aan bejaarden geeft een positief effect. De Hondenbescherming beloont dit hondenbezoek met de Kwispelprijs 2007.

Mevrouw Ritzema verheugt zich altijd op de komst van Pepper en raakt ontroerd als zij haar kamer precies weet te vinden. Pepper is één van de bezoekhonden die namens de Stichting Welzijn Ouderen Haren (SWOH) met haar bazin Pauline Poppema bejaarde mensen in de gemeente Haren bezoekt.

De Hondenbescherming reikt vandaag voor het eerst de Kwispelprijs uit. Met deze prijs beloont de Hondenbescherming projecten die een positieve verstandhouding tussen mens en hond tot stand brengen. Dit jaar staat de prijs in het teken van 'ouder worden'. De SWOH is de initiatiefnemer van het hondenbezoek in de gemeente Haren. In dit prachtige initiatief zie je dat goed opgeleide vrijwilligers met hun honden een zinvolle bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van ouderen, aldus Just de Wit, woordvoerder van de Hondenbescherming. De Hondenbescherming is ervan overtuigd dat honden en mensen belangrijk zijn voor elkaar. Hoe oud iemand is, maakt daarbij geen verschil.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hondenbescherming.nl