Ingezonden persbericht


LaCie lanceert de 2big Triple voor creatieve professionals

Triple-interface voor maximale compatibiliteit en twee 'hot-swappable' verwijderbare harddisks

Amsterdam, 1 oktober 2007 - LaCie introduceert de 2big Triple, een RAID-apparaat met drie interfaces en twee harddisks. De 2big Triple is voorzien van FireWire 800, FireWire 400 en USB 2.0 met een hoge snelheid. Gebruikers die behoefte hebben aan goede prestaties en veiligheid, kunnen het apparaat op iedere gewenste locatie gebruiken. De 2Big Triple is bij uitstek geschikt voor digitale beeldbewerking en grafisch design in vooral kleine kantooromgevingen. LaCie levert de 2big Triple in drie versies met een opslagcapaciteit van 1, 1,5 en 2 terabyte*. De bekende designer Neil Poulton tekende ook nu weer voor het ontwerp. De 2big Triple heeft een metalen body en is voorzien van een nieuwe koelingsmethode op basis van een intelligente ventilator. Dit zorgt voor een uiterst stille werking. Het apparaat is in een rack te monteren en kan horizontaal of verticaal worden geplaatst. LaCie presenteerde dit nieuwe product tijdens de Apple Expo 2007, die van 25 tot 29 september 2007 plaatsvond in Parijs.

Met dit nieuwe LaCie-product kunnen gebruikers digitale bestanden in de SAFE-modus (RAID 1) opslaan. In deze modus worden bestanden automatisch naar de tweede schijf gekopieerd. Dit garandeert gebruikers dat hun data altijd beschikbaar blijft, zelfs als één disk uitvalt. RAID 1 zorgt voor automatisch dataherstel zonder dat het nodig is de pc uit te schakelen. Deze modus is bij uitstek geschikt voor de opslag van bedrijfskritische bestanden, 2D/3D-afbeeldingen en RAW-fotobibliotheken. Gebruikers die geen behoefte hebben aan gegevensredundantie, kunnen kiezen voor de JBOD-, BIG- of FAST-modus (RAID 0). Hiermee bepalen ze zelf of ze profiteren van maximale snelheid of capaciteit, of een combinatie van beide. Met een draaiknop is de gewenste RAID-modus zonder complexe softwareconfiguratie eenvoudig in te stellen.

"Professionele ergonomie, RAID-flexibiliteit, plug-en-play en twee 'hot-swappable' schijven zijn de belangrijkste kenmerken van de 2big-productreeks", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Gebruikers beschikken dankzij de triple-interface met USB-mogelijkheden en FireWire 800 over een oplossing die snelheid combineert met een mooi design. Dit maakt de 2big Triple de perfecte oplossing voor gebruikers met een creatief beroep, onder wie contentdesigners."

De zeer snelle 800Mbps FireWire 800-interface in de RAID-hardwarecontroller zorgt ervoor dat de processor van de computer niet wordt belast. Door de hoge snelheden die vooral in de FAST-modus (RAID 0) worden gerealiseerd, is de 2big Triple ideaal voor bijvoorbeeld het afspelen van audio- of videobestanden.

De 2big Triple zonder station is te gebruiken in combinatie met Mac OS X 10.4 of hoger, Windows Server 2003, Windows® 2000, XP en Vista. Doordat de oplossing voorgeformatteerd is voor Mac OS, profiteren ook Mac-gebruikers van plug-en-play inzet. Zonder complexe configuratie kunnen gebruikers direct aan de slag. De 2big Triple wordt geleverd met EMC® Retrospect® Express voor een geavanceerd back-upbeheer en het herstellen van gegevens voor Windows en Mac. Met één druk op de grote blauwe knop zijn bestanden te back-uppen. Deze knop is ook te programmeren voor de snelle opstart van applicaties, bijvoorbeeld muziek of een foto-slideshow.

Bechikbaarheid

De LaCie 2big Triple is rechtstreeks via LaCie of via gespecialiseerde LaCie resellers verkrijgbaar. Prijzen starten bij 399 euro inclusief btw. Reservestations worden afzonderlijk verkocht. Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).