Kendrion N.V.


P E R S B E R I C H T K E N D R I O N N . V .
1 O K T O B E R 2 0 0 7

Kendrion koopt KDI Plastiques in Frankrijk

Kendrion maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt de activiteiten van KDI Plastiques in Frankrijk met vestigingen in Toulouse en Bordeaux ingaande 1 oktober 2007 over te nemen, een en ander ter versterking van de activiteiten van haar divisie Vink. Het bedrijf is actief in de verkoop van kunststofhalffabrikaten en heeft een omzet van circa EUR 7 miljoen en 14 medewerkers. KDI Plastiques is onderdeel van Klöckner Distribution Industrielle. De divisie Vink (omzet 2006 circa EUR 300 miljoen) is actief in 14 Europese landen, waaronder Frankrijk. De strategie van Vink is erop gericht zich verder te ontwikkelen als een Pan-Europese speler, die streeft naar marktleidende posities in de landen waarin zij actief is. In dit kader wordt met name gestreefd naar verdere versterking van de activiteiten in de landen Duitsland en Frankrijk. De overname van KDI Plastiques past in deze strategie. De activiteiten van KDI Plastiques zullen op korte termijn in de activiteiten van Vink Frankrijk worden geïntegreerd, waarbij synergievoordelen kunnen worden gerealiseerd. Door deze acquisitie wordt de positie van Vink in het zuiden van Frankrijk aanmerkelijk versterkt. De acquisitie draagt per direct bij aan de winstontwikkeling van Kendrion. Het betreft hier een activatransactie, de koopsom bedraagt circa EUR 1,5 miljoen. Zoals eerder medegedeeld verwacht Kendrion voor het einde van het jaar verdere concrete resultaten inzake de uitvoering van haar strategie Focused acceleration te kunnen melden. Profiel Kendrion N.V.
Kendrion N.V. produceert, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige elektromagnetische en metalen componenten en distribueert en bewerkt kunststof halffabrikaten. De onderneming heeft circa
2.800 medewerkers verdeeld over 16 landen in Europa, alsmede in China en de Verenigde Staten.
Kendrion streeft naar het uitbouwen van sterke en leidende Europese marktposities in de geselecteerde nichemarkten. De missie van Kendrion is het zijn van een toonaangevende internationale onderneming die met bestaande knowhow, innovatief vermogen en commerciële slagkracht oplossingen biedt voor haar industriële afnemers. Daarbij wil de onderneming een transparant, flexibel en betrouwbaar bedrijf zijn waar plezier in ondernemen gekoppeld is aan resultaatdoelstellingen.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam. Zeist, 1 oktober 2007
De Directie van Kendrion N.V.
Voor nadere informatie:
Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 699.72.50
Fax: 030 695.11.65
Website www.kendrion.com


---- --