Ingezonden persbericht


Groen ondernemen in trek bij hostingklanten

Amsterdam, 1 oktober 2007 - Milieubewust ondernemen is steeds belangrijker voor hostingklanten. Dat blijkt uit onderzoek van Rackspace Managed Hosting, hèt snelst groeiende hostingbedrijf in Europa. 62 procent van de respondenten zoekt naar manieren om schade aan het milieu te beperken, of is actief met het vraagstuk bezig. Het onderzoek toont verder aan dat de meerderheid van de bedrijven er ook daadwerkelijk iets voor over heeft. Zo is 52 procent van de respondenten bereid vijf tot tien procent meer te betalen voor groene producten of diensten. 51 procent zou vijf tot tien procent van de serverprestaties willen inleveren voor een lagere CO2-uitstoot.

Het onderzoek van Rackspace laat zien dat 55 procent van de respondenten intern met groen ondernemen begint, onder andere door te recyclen. 21 procent gaat hierin al verder door bijvoorbeeld groene leveranciers te nemen of energie te besparen. Ondanks dat 59 procent vindt dat groene leveranciers belangrijk zijn,heeft groen ondernemen nog geen topprioriteit bij bedrijven. 75 procent zou voor een groene leverancier kiezen als die eenzelfde prijsniveau zou hebben als een 'gewone' leverancier. Uit het onderzoek blijkt ook dat 45 procent van de respondenten denkt dat CO2-belastingen en milieuregelgeving invloed hebben op de bedrijfsvoering. Volgens 30 procent hebben groene leveranciers over vijf jaar een centrale rol in hun bedrijfsstrategie.

John Engates, CTO van Rackspace Managed Hosting: "Hoewel klanten meer willen betalen en willen inleveren op prestatieniveaus om de CO2-uitstoot te verminderen, ziet het ernaar uit dat de technische ontwikkelingen het gat gaan opvullen. Klanten zullen naar verwachting niet veel hoeven inleveren om toch een bijdrage te leveren aan het milieu. Rackspace pakt zijn voordeel op milieugebied door nieuwe technologie te implementeren. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe Quad-Core Opteron-processor van AMD, en het nieuwe datacenter dat zal gaan draaien op duurzame energie."

In juni 2007 kondigde Rackspace het nieuwe initiatief GreenSpace aan. Dit initiatief stimuleert energiebesparing via klantaanbiedingen, bedrijfsbehoud en medewerkerstrainingen over milieubewust leven. Samenwerking met partners als de International Tree Foundation en het Green Grid Consortium laten zien dat Rackspace bezig is om een meer milieubewuste IT-hostingprovider te worden.

Het onderzoek bestond uit een vragenlijst die naar 3.800 Amerikaanse Rackspace-klanten is gestuurd. Ongeveer tien procent heeft de vragen beantwoord. Gedetailleerde informatie en de volledige uitkomst van het onderzoek zijn te vinden op: http://www.rackspace.com/downloads/surveys/GreenSurvey.pdf.

Meer informatie over GreenSpace is te vinden op: http://www.rackspace.com/information/events/green.php.

###
Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf opent op 1 oktober 2007 een Nederlandse vestiging in Amsterdam Sloterdijk. Rackspace biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Het bedrijf telt meer dan 13.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical SupportTM'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de eerste Redhat Premier Hosting Partner.