Ingezonden persbericht


Persbericht

Live uitzenden van mobiel naar TV

Mobiele video oplossing op het Media Park maakt het voor alle Nederlandse omroepen mogelijk beelden vanaf mobieltjes live uit te zenden in TV-programma s.

Hilversum, 1 oktober 2007 - Vanaf vandaag kunnen alle Nederlandse televisiestudio s en omroepen gebruik maken van VideoCall2TV. Het initiatief van IceMobile, NOB en TANDBERG maakt het mogelijk live beelden vanaf mobiele telefoons direct in de Master Control Room van NOB op het Media Park in Hilversum binnen te laten komen. Dit betekent dat beelden vanaf iedere consument direct doorgezet kunnen worden via de verschillende studio s en eindregies naar alle Nederlandse huishoudens.

Terwijl het voor de meeste omroepen tot nu toe alleen nog maar mogelijk was om reeds opgenomen mobiele foto s en videobeelden op tv uit te zenden, maakt de introductie van VideoCall2TV op het Media Park het nu voor alle omroepen mogelijk om live beelden uit te zenden vanaf mobiele telefoons. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld reporters live nieuwsbeelden uitzenden vanaf hun mobieltje, maar ook kunnen mensen vanuit de huiskamer participeren in programma s door direct en live op tv te komen.

IceMobile lanceerde VideoCall2TV eerder dit jaar met de KRO die het inzet voor het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland'. Nu er op het Media Park een centraal geplaatst systeem staat, kunnen ook andere omroepen gebruik gaan maken van VideoCall2TV. Onze samenwerking met TANDBERG en NOB maakt het voor alle omroepen makkelijk en betaalbaar om live beelden vanaf mobiele telefoons te gebruiken in televisieprogramma s , zegt Ralph Cohen, CEO van IceMobile.

Tv op mobiele telefoons is al sterk in opkomst, maar andersom wordt nu ook toegankelijk voor alle Nederlandse omroepen: rechtstreeks uitzenden vanaf de eigen telefoon. Voor NOB betekent dit dat nu ook via het UMTS-netwerk beelden worden binnengehaald en doorgezet. Dit gebeurt al over netwerken zoals satelliet, internet, glasvezel en vaste verbindingen , aldus Oscar Kales, manager Business Development van NOB.

Videobellen is mogelijk met vrijwel iedere UMTS-telefoon. In 2007 zijn er in Nederland meer dan 1 miljoen UMTS toestellen in gebruik. IceMobile verzorgt de Videocall2TV oplossing, TANDBERG via haar platinum partner VisionsConnected de videotechnologie en NOB brengt de MCR in, hét 24/7 schakelcentrum voor video verbindingen.


- einde persbericht -

Over NOB
NOB verzorgt het dagelijkse uitzendproces voor de Nederlandse omroepwereld en is daarin één van de toonaangevende partijen. NOB zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle uitzendingen van zowel de publieke omroepen als van commerciële partijen, waaronder MTV en Tele2, vlekkeloos verlopen via (digitale) televisie, radio, internet en mobiele media. Tegelijkertijd is het bedrijf het brein achter een groot aantal nieuwe interactieve multimediale diensten voor zijn opdrachtgevers, bijvoorbeeld voor telecomoperators, internet service providers, producenten en kabelaars. Sinds oktober 2006 maakt NOB deel uit van Technicolor Network Services dat onderdeel is van de services divisie van Thomson, een internationaal beursgenoteerd bedrijf. Technicolor Network Services richt zich op multimedia dienstverlening aan onder meer omroepen, mediabedrijven, distributeurs en bedrijven/instellingen met een eigen netwerk (narrowcasting, out-of-home dienstverlening). Voor meer informatie: www.nob.nl &.

Over IceMobile
IceMobile is internationaal marktleider op het gebied van innovatieve entertainment formats voor de mobiele telefoon. De formats van IceMobile worden aangeboden aan consumenten in 25 landen via mediabedrijven en mobiele telecom operators, zoals Vodafone, Orange, T-Mobile, Telefonica en O2. IceMobile heeft verschillende prestigieuze internationale prijzen gewonnen waaronder de prijs van Global Technology Pioneer uitgereikt door het World Economic Forum, Deloitte s Rising Star en een notering binnen de Red Herring Top-10 media companies in the world to watch . IceMobile is een snel groeiend bedrijf gevestigd aan de Amsterdamse zuid as. Voor meer informatie: http://www.icemobile.com &.

Over TANDBERG en VisionsConnected
Tandberg is de grootste leverancier en producent van visuele communicatieproducten en -diensten. Het bedrijf heeft twee hoofdkantoren, in New York en Noorwegen. Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt systemen en software die video, audio en data integreren. Daarnaast biedt het bedrijf sales, support en value-added services in meer dan 90 landen wereldwijd. TANDBERG is beursgenoteerd aan de Oslo Stock Exchange (TAA.OL). Voor meer informatie: www.tandberg.nl VisionsConnected is TANDBERG platinum partner voor UMTS mobiele video in Europa. Voor meer informatie: http://www.visionsconnected.nl