Ingezonden persbericht


Kostenreductie en minder complex opslagbeheer belangrijkste datacenterwensen voor 2008

Jaarlijks klantenonderzoek Brocade biedt inzicht in datacenterprioriteiten

Eindhoven, 1 oktober 2007 - Kostenreductie en het terugdringen van de complexiteit van opslagbeheer zijn de belangrijkste aandachtspunten voor Brocade-klanten in de komende twaalf maanden. Dit blijkt uit het jaarlijkse klantonderzoek van Brocade® (Nasdaq: BRCD), toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Brocade houdt het onderzoek dit jaar voor de vijfde keer. Snellere serverlevering en -virtualisatie, herinrichting en documentbeheer zijn andere belangrijke punten.

Brocade houdt dit onderzoek onder eindgebruikers om de prioriteiten van klanten vast te stellen. Het bedrijf gebruikt de uitslag om zijn producten en service nog beter op de wensen van de klant te kunnen afstemmen.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek onder 660 respondenten zijn:


* 59 procent verklaart dat kostenverlaging en vermindering van complexiteit prioriteiten blijven;


* 43 procent heeft behoefte aan snellere serverlevering en vindt servervirtualisatie erg belangrijk;


* 42 procent vindt dat bedrijfscontinuïteit en calamiteitenherstel een hoge prioriteit hebben;


* 37 procent is van plan hun SAN's opnieuw in te richten met het oog op groei of toekomstige datacenterbehoeften;


* 34 procent ziet documentbeheer als erg belangrijk agendapunt (dit is de grootste stijging in een categorie in vergelijking met vorig jaar).

"Dat de speerpunten wederom verlaging van de kosten en vermindering van complexiteit zijn, benadrukt het feit dat datagroei een belangrijk issue blijft binnen datacentra", zegt Tom Buiocchi, vicepresident Worldwide Marketing en Support van Brocade. "Brocade heeft veel oplossingen en expertise in huis om deze problemen aan te pakken. Daarbij werken we nauw samen met klanten om er zeker van te zijn dat zij de juiste ontwerpaanpak en oplossingen inzetten voor datacenters van de volgende generatie."

"We hebben voor Brocade gekozen, omdat het bedrijf een breed assortiment van producten, diensten en service heeft. Hierdoor kunnen wij ons datacenter vormgeven zoals dat het beste bij onze bedrijfsvoering past", zegt Chad Smykay, Storage Engineer van Rackspace Managed Hosting. "We doen al lange tijd zaken met Brocade, dat efficiënte, betrouwbare producten en diensten levert, die onze data-infrastructuur vereenvoudigen. Dit verbetert de uptime en zorgt voor veilige, betrouwbare toegang tot onze data."

Klanten besparen kosten door de hoge prestaties en maximale betrouwbaarheid met de volgende generatie van het Brocade-aanbod van SAN-oplossingen. De Brocade SAN-oplossingen komen tegemoet aan klantwensen betreffende serverconnectiviteit en -virtualisatie. Dit resulteert in een betere controle, hogere schaalbaarheid en een infrastructuur die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid verhoogt.

Het Brocade-portfolio van File Area Network-oplossingen (FAN) optimaliseert documentbeheer. Dit portfolio verbetert de operationele flexibiliteit en databeschikbaarheid, en verlaagt de kosten in heterogene, gedistribueerde omgevingen. De oplossingen leveren beheerders protocollen voor het automatiseren van beheertaken, inclusief data-tiering, migratie/consolidatie, replicatie en failover.

De wereldwijde serviceorganisatie van Brocade vormt een aanvulling op het Brocade-aanbod en assisteert klanten bij het ontwerpen, implementeren en beheren van datacenteroplossingen en -omgevingen.

Het onderzoek telde 660 respondenten van grote, internationale bedrijven die de IT-trends in hun omgevingen omschreven en hun verwachtingen voor de komende twaalf maanden uitten. Een samenvatting en de complete uitkomst van het onderzoek zijn te vinden op: www.brocade.com/customersurvey2007.

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.



Ingezonden persbericht