Met Toyota Landcruiser van 25 jaar naar Oeganda voor sponsoractie


sponsoractie voor watertoren en solarinstallatie in oegandees kinderdorp

AALSMEER, 20070907 -- Karla Nugteren en Frank Peeters vertrekken op 1 oktober 2007 met hun Toyota landcruiser voor een jaar naar Afrika. Omdat zij niet alleen vakantie willen houden maar daadwerkelijk iets voor de bevolking willen betekenen besloten zij i.s.m. Kinderhulp Afrika, de actie Waterdrive for Namugongo te starten. Hiermee willen zij het benodigde bedrag van ¤ 60.900,-- inzamelen voor de bouw van een watertoren en solar installatie in het kinderdorp Namugongo. NCDO en Wilde Ganzen steunen deze actie.

Kinderhulp Afrika Aalsmeer heeft sinds 1986 een dorp voor weeskinderen in Oeganda, 14 km buiten de hoofdstad Kampala, waar nu 325 weeskinderen opgevangen worden. Om 160 nieuwe kinderen op te kunnen vangen is de bouw van een watertoren en een energie voorziening hard nodig. Iedereen kan de actie steunen door een eenmalige bijdrage over te maken op
giro 40.000 t.n.v. Wilde Ganzen, Hilversum met vermelding van WATERDRIVE

Mensen kunnen ook per overgestoken landgrens sponsoren.
Bij een sponsoring vanaf 20 euro per grensovergang krijgt de deelnemer een sticker met eigen ogo op de Toyota en een vermelding op de website.
Kijk voor informatie op www.wdfn.nl of www.kinderhulp-afrika.nl

KHA is een organisatie die sinds 1986 omziet naar de meest kwetsbare kinderen in Oeganda, de weeskinderen. In het kinderdorp Namugongo worden de kinderen opgevangen. Zij krijgen daar de liefde en zorg die zij verdienen, huisvesting, medische en geestelijke verzorging, lager onderwijs en een middelbare/vak opleiding waarmee ze later op eigen benen kunnen staan.

De bouw en toekomstige uitbreiding van het dorp wordt gedaan door lokale vaklieden. Materialen worden ter plaatse aangekocht. Zo helpt KHA niet alleen haar eigen weeskinderen maar ook de kinderen en volwassen buiten het dorp. Medewerkers van KHA zijn allen vrijwilligers. Zo kan zij veel doen met elke bijdrage die ontvangen wordt. Onze dank, mede namens de weeskinderen, voor het nieuwe drinkwater.

Karla en Frank bekostigen hun reis zelf, de gehele opbrengst komt ten goede aan het project.

Wilde Ganzen werft, vanuit een oecumenische inspiratie, fondsen voor concrete en kleinschalige projecten ten behoeve van kansarmen in de gehele wereld. Zonder onderscheid te maken op religie, ras, cultuur, leeftijd, geslacht of aard. Wilde Ganzen geeft een premie over gelden geworven voor een goedgekeurd project, van 70% over het netto actieresultaat. Wilde Ganzen kan deze premies geven dankzij donaties, periodieke schenkingen en nalatenschappen. Zo koppelt wilde Ganzen de financiële inspanning van gevers aan de inzet van actievoerders

NCDO staat voor Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. NCDO helpt mensen en organisaties in Nederland die zich inzetten voor de verbetering van de positie van mensen in ontwikkelingslanden.
Ontwikkelingsprojecten worden ondersteund met advies en subsidie.





Kinderhulp Afrika