Politiekcafe rond realisatie brede school in Mill


maandag 1 oktober 20.00 uur café 't Heike Leeuwerikstraat Mill

MILL, 20070919 -- Op maandag 1 oktober organiseert politieke vereniging Algemeen Belang '90 een politiekcafé in café 't Heike aan de Leeuwerikstraat in Mill met als onderwerp: realisatie van een Brede School aan de Langenboomseweg. Op deze avond zal vanaf 20.00 uur een toelichting gegeven worden op de stand van zaken, waarna iedereen zijn mening kan geven.

"Er werd door de verantwoordelijke wethouder eind vorig jaar aangegeven dat er bij de medezeggenschapsraden een breed draagvlak was voor één grote brede school aan de Langenboomseweg, maar onze indruk was anders." Dat zegt AB'90 fractievoorzitter Jos van den Boogaart. "Wij hebben daarom begin dit jaar een enquête gehouden onder inwoners om duidelijk te krijgen wat men van één brede school aan de Langenboomseweg in plaats van de huidige drie Millse basisscholen vindt." Uit de enquête bleek dat inderdaad veel inwoners om diverse redenen twijfels hebben bij een brede school waar ruim 600 basisschool leerlingen onderwijs gaan krijgen.

Jos zegt: "Wij krijgen veel vragen over het voorstel rond de realisatie van de brede school en over het alternatief plan hiervoor." Hij doelt daarmee op het oorspronkelijke idee om de huidige Leeuwerikschool te verbouwen zodat deze ruimte kan bieden aan zowel de Leeuwerik als de Kameleon. "Er is een hele lijst met voordelen om dit te doen en de Straethof te laten waar deze nu is. Helaas lijkt het er op dat andere politieke partijen en de schoolbesturen willen vasthouden aan het plan brede school Langenboomseweg. Omdat we als raad op 4 oktober een besluit moeten nemen willen we hierover graag in discussie met de inwoners."

Vandaar dat AB'90 op maandag 1 oktober alle plannen en mogelijkheden wil toelichten in een openbaar politiekcafé. "We hopen dat ouders, toekomstige ouders, leden van schoolbesturen en medezeggenschapsraden maar ook alle andere geïnteresseerden met ons in discussie willen gaan," zegt Jos. "De quickscan van de gemeente heeft voor ons niet de informatie opgeleverd die nodig is om een verantwoord besluit te kunnen nemen. Vandaar dat we graag horen wat anderen vinden van deze ontwikkeling en welk voorstel kan rekenen op een zo breed mogelijk draagvlak."

Meer informatie over de realisatie van een brede school en de plannen van Algemeen Belang '90 zijn te vinden op www.ab90.nl. Telefonisch kunt u contact opnemen met Jos van den Boogaart via tel. 0485-451608.





Ingezonden persbericht